7.6.16

O «υπεράνθρωπος» που κολύμπησε όλο τον Σαρωνικό







O «υπεράνθρωπος» που κολύμπησε όλο τον Σαρωνικό

Με 
τιμές ήρωα, υποδέχτηκαν στον Πόρο τον καθηγητή φυσικής αγωγής και κολυμβητή Σπύρο Ροή, που ολοκλήρωσε έναν άθλο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Ο Σπύρος Ροής, ξεκίνησε μια υπερπροσπάθεια στις 31 Μαΐου, με στόχο να διασχίσει κολυμπώντας μια απόσταση 80χλμ, από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις στην Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, την Λουτρόπολη Μεθάνων και τελικό προορισμό τον Πόρο.


Σκοπός του εγχειρήματος, ήταν η ευαισθητοποίηση και των νησιωτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων, στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον καρκίνο, τα παιδιά του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ». Στόχος της προσπάθειας του Ποριώτη κολυμβητή, ήταν να ενισχυθεί οικονομικά και ηθικά ο Σύλλογος «ΠΙΣΤΗ» στο δύσκολο έργο που επιτελεί.

Ο Σπύρος Ροής, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από το νησάκι των Μεθάνων, με προορισμό τον Πόρο.



Ο Ανατολικός άνεμος, και το πρησμένο δεξί χέρι του Σπύρου, δεν στάθηκαν ικανά να τον αποτρέψουν από την ολοκλήρωση του άθλου του. Συνέχισε να κολυμπάει με πείσμα και σταθερή ταχύτητα 1,4 kn, τα 13χλμ που απέμειναν.
Σε όλο το εγχείρημα του κολυμβητή στάθηκε δίπλα του ακούραστη ομάδα με επικεφαλής τον έμπειρο δημοσιογράφο του saronic magazine, Μπάμπη Κανατσίδη.

Μετά τον φάρο Ντάνα, άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα σκάφη από τον Πόρο. Ανάμεσα τους και το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πόρου, όπου προπορευόταν της νηοπομπής που μεγάλωνε όλο και περισσότερο, όσο ο Σπύρος πλησίαζε στο νησί.


Δίπλα στον Σπύρο, βρέθηκαν σκάφη, βάρκες με ψαράδες από το νησί που θέλησαν να σταθούν στο πλευρό του. Στο ύψος του Μεγάλου Νεωρίου Πόρου, η θάλασσα γέμισε από καγιάκ και κωπηλατικές λέμβους του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας, που υπό τις οδηγίες των προπονητών του Ομίλου συντάχθηκαν ακριβώς πίσω από τον ακούραστο κολυμβητή.

Καπνογόνα και κόρνες, δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αποκορύφωμα της θερμής υποδοχής, που του έγινε από την θάλασσα, ήταν η κολυμβητική συντροφιά των δεκάδων μαθητών του, που βούτηξαν από τις επιβατικές λέμβους και τον συνόδευσαν μέχρι το τέλος.


Εκείνο ήταν το μοναδικό σημείο που ο Σπύρος, σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα να κολυμπάει, σήκωσε το κεφάλι, χαμογέλασε και είπε κάτι στα παιδιά.

Τον Σπύρο υποδέχτηκε στο νησί η μητέρα του Χριστίνα, ο πατέρας του, η γυναίκα του με το παιδί τους και όλη η αγαπημένη του οικογένεια.


Από νωρίς, ο Δήμος Πόρου, ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και η «Ποριώτισσα» είχαν διοργανώσει ένα υπαίθριο πάρτι, για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του άθλου του Σπύρου αφενός, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο.



ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου