7.6.16

Κινητοποίηση για την υγεία στο Νοσοκομείο Άργους την Τετάρτη 8 Ιουνίου


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην υγεία και στην παιδεία που προκήρυξαν 24ωρη απεργία για τις 8 Ιούνη. Η υγεία και η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα όλου του λαού.

Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία. Η επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου συνεχίζεται.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας είναι μια ακόμη απάτη. Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ελάχιστες παροχές για όλους, επιπέδου πτωχοκομείου και επιπλέον καθολικές πληρωμές από το λαό.

Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.

Καμία ανοχή!

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας-Περίθαλψης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία. Να φύγουν οι εργολαβικές εταιρείες καθαριότητας από τα νοσοκομεία. Άμεσες προσλήψεις των συναδέλφων με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δεν είμαστε σκλάβοι!

Οι όροι «γαλέρας» που προωθούν εργολάβοι, αφεντικά και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μείνουν στα χαρτιά! Μαζική, οργανωμένη αντίσταση στη νομιμοποίηση της ασυδοσίας των εργολάβων καθαριότητας.

Όχι στις ατομικές συμβάσεις, στην απλήρωτη δουλειά και στη τρομοκρατία! Να μην αφήσουμε την υγεία μας, τη μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματα μας σε κανένα «κόφτη» κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ και αφεντικών.
Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις!

Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά! Ψαλιδίζει το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο καθηγητές ειδικοτήτων και Ειδικής Αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει Νηπιαγωγεία.

Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία! Με το σωματείο μας μπροστά, με τη μαζική συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις, Οργανωνόμαστε!! Αυτό φοβάται η κυβέρνηση!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ

ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΆΡΓΟΥΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια και παιδεία για το όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασφαλισμένων, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
-Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα Π.Φ.Υ.
-Δωρεάν διάθεση όλων των φαρμάκων στους ασθενείς.
-Να ΜΗΝ πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!
-Να ΜΗΝ κλείσουν εκατοντάδες Νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα να μείνουν προνήπια, αλλά και νήπια απ’ έξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
-Να ΜΗΝ κλείσουν σχολεία, ούτε να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
-Όχι στην υποβάθμιση των δομών Ειδικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου