22.11.16

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΕΙΩΝ Ο ΔΑΝΑΟΣ : Διάλεξη για το Διαβήτη στις 27/11


Την  Κυριακή  27  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα  διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «Ο Δαναός» (Αγγελή Μπόμπου 8) θα μιλήσει η κ. Μαρία Ξυπολιά, Ειδικός Παθολόγος, με θέμα «Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ - Από τη θεωρία στην καθημερινή κλινική πράξη».

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η κ. Μαρία  Ξυπολιά του  Δημητρίου και της Αικατερίνης, το γένος Μαστοράκη, γεννήθηκε από εκπαιδευτικούς γονείς στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο.

Αποφοίτησε το 1997 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και υπηρέτησε κατά τα έτη 1997-1998, ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Προσύμνης. Δίδαξε, στα ΙΕΚ ΄Αργους, μαθήματα πρώτων βοηθειών και προσχολικής αγωγής. 

Το 1999, ξεκίνησε την ειδικότητα της παθολογίας στο Γ.Ν.Ν. ΄Αργους, όπου υπηρέτησε μέχρι το έτος 2001.Συνέχισε την ειδικότητά της, στη Αθήνα στη Γ.Παθ.Κλινική ΤΟΥ 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παθολογίας, το έτος 2005. Στο τέλος της ειδικότητάς της, υπηρέτησε στο  Διαβητολογικό Τμήμα του «ΛΑΙΚΟΥ» Νοσοκομείου, εξειδικευόμενη στο Σ.Δ.

Έλαβε επιτυχώς τον τίτλο της ειδικότητας της παθολογίας, ύστερα από εξετάσεις Τριμελούς Επιτροπής την  Αθήνα. Επέστρεψε στο Διαβητολογικό Τμήμα του «ΛΑΙΚΟΥ» Νοσοκομείου, ως ΄Αμισθη Επιστημονική Συνεργάτης, εργαζόμενη στο τακτικό  διαβητολογικό ιατρείο.

Έκτοτε παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν στο Σ.Δ,  και είναι μέλος της  Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Επίσης ασχολείται με την υπέρταση και παρακολουθεί, επί σειρά ετών, μετεκπαιδευτικά μαθήματα υπέρτασης, που διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία  Μελέτης της υπέρτασης, της οποίας και είναι μέλος. Ακόμη παρακολουθεί σεμινάρια λοιμώξεων.

Διατηρεί, από το 2009, ιδιωτικό ιατρείο, στην οδό  28ης Οκτωβρίου 2, στο ΄Αργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου