5.11.16

Γεύσεις και... μυρωδιές : Τυροπιτάκια κουρού


Υλικά συνταγής

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
500 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι φέτα
2 φλιτζάνια ανθότυρο
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές γάλα

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι πολύ συνηθισμένα και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά.

Για να τα φτιάξουμε, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και την σόδα αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε. Προσθέτουμε και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προς το τέλος συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας.

Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα, το ανθότυρο, τη ρίγανη και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.
Τοποθετούμε στη μέση 1 κουταλάκι από την γέμιση και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τα τυροπιτάκια κουρού στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα, και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουρού με αυτό το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Καλή όρεξη!


ΠΗΓΗ: supersyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου