1.7.16

Ναύπλιο: Δολοφονούν τα σκυλιά για να μην τα βλέπουν οι τουρίστες


«Εξολοθρεύουν τα σκυλιά εν όψει τουριστικής περιόδου με φόλες. Για παράδειγμα στο Τολό, χάσαμε πάνω από 15 σκυλιά, από δηλητηριάσεις, μέσα σε μια εβδομάδα. Στην Καραθώνα επίσης, άλλα επτά σκυλιά θανατώθηκαν από φόλες. Σε όλες τις παραλίες, ακολουθείται συστηματικά η μέθοδος αυτή. Μέσα στο Ναύπλιο, τα κρούσματα είναι περιορισμένα, γιατί τα αδέσποτα είναι λίγα. Και ο λόγος που είναι λίγα, οφείλεται εν μέρει στο γεγονός, ότι μόνο εγώ, έχω 100 σκυλιά στο σπίτι μου. Περιστατικά βάναυσης συμπεριφοράς, έχουμε δει πολλά. Σκυλί με κομμένα τα πόδια. Ένα μπροστινό και ένα πισινό. Το εντόπισα στην είσοδο του Ναυπλίου και το έχω ακόμη μαζί μου. Βρήκα επίσης μια αποστεωμένη σκυλίτσα, ένα ντόπερμαν, στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας, στο χωριό Άρια του Ναυπλίου. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο, που θέλησε να με ειδοποιήσει για το σκυλί αυτό. Όταν τελείωσα από την δουλειά μου, πήγα και το βρήκα. Αποστεωμένο. Σε άθλια κατάσταση. Η σάρκα του ήταν κολλημένη πάνω στο δέρμα του. Έκανε 3 βήματα και έπεφτε κάτω από την εξάντληση. Το πήγα σε κτηνίατρο και ξεκινήσαμε τις εξετάσεις. Η πρώτη εκτίμηση, αν και ακόμη περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, είναι πως η κατάσταση του οφείλεται σε έλλειψη τροφής και νερού. Ήταν αφυδατωμένο. Δεν είχε πιει νερό πολλές ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο λαιμός του δεν είχε ίχνη από δεσίματα, πρέπει κάποιος να το είχε περιορισμένο» δηλώνει στο bangladeshnews. gr ο πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Ναυπλίου «Οι αδέσποτοι», Στέλιος Κυριακού.



H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ…
«Η φόλα δυστυχώς πάει σύννεφο. Υπάρχουν κάποιοι που τα δένουν με σύρματα και τα παρατούν πάνω στα βουνά για να πεθάνουν, μόνα και αβοήθητα. Άλλοι δένουν την μάνα των σκύλων, για να την κρατήσουν μακριά από τα μωρά της. Αυτά, όταν γεννιούνται είναι τυφλά, και χωρίς την βοήθεια και το ταϊσμα από την μητέρα τους πεθαίνουν. Αυτό είναι φρικτό. Πέρσι, κάποιος πέταξε στην θάλασσα, τρία κουτάβια. Πνίγηκαν. Βρήκαμε σκύλο, με πέτρα στο λαιμό, πνιγμένο στο λιμάνι του Ναυπλίου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πάντως, είναι η πλήρης έλλειψη συμπαράστασης από την αστυνομία. Αγνοεί, φτάνει στο σημείο μάλιστα, να ειρωνεύεται τις καταγγελίες μας. Κάποιος… «συνάνθρωπος» μας έδεσε ένα σκυλί πίσω από το μηχανάκι του και άρχισε να το σέρνει για περίπου μισό χλμ. Απίστευτο βασανιστήριο. Όταν το βρήκα, και το πήρα στην αγκαλιά μου ήταν γεμάτο αίματα. Τα ρούχα μου γέμισαν με αίματα. Μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων, τηλέφωνησα στην αστυνομία, έβαλα το κινητό μου σε ανοιχτή ακρόαση, και όταν ρώτησα τον αστυνομικό τι προτίθεται να κάνει η αστυνομία για το περιστατικό αυτό, εκείνος μου απάντησε ειρωνικά: «Τι να κάνω δηλαδή; Να έρθω να μετρήσω την γραμμή με τα αίματα;». Του είπα ότι κακώς φοράει την στολή του αστυνομικού και έκλεισα το τηλέφωνο. Ευτυχώς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο, ο οποίος «τρέχει» το πρόγραμμα στειρώσεων. Ακόμη και για αυτή την συνεργασία όμως, αγωνιστήκαμε πολύ».


Διάβασα ότι η Νέα Ζηλανδία αναγνώρισε νομικά, ότι όλα τα ζώα έχουν αισθήσεις και συναισθήματα, ακριβώς όπως και εμείς…οι άνθρωποι. Το νομοσχέδιο για την Πρόνοια των Ζώων που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό, προβλέπει νομικές κυρώσεις για όποιον κακοποιήσει οποιοδήποτε ζώο, ενώ προβλέπεται και ο τερματισμός ερευνών και πειραμάτων πάνω σε ζώα. Επίσης, το κυνήγι και η αιχμαλωσία ειδών άγριας ζωής θεωρούνται πια παράνομα, σε κάθε τους μορφή. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα, για μια σπουδαία κατάκτηση στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.


Τι συμβαίνει όμως στο Ελλαδιστάν, όπου κάποιοι «φωστήρες» πίστεψαν ότι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας και η επιβολή μεγαλύτερων προστίμων θα περιορίσει τα κτηνώδη ένστικτα αρκετών συμπολιτών μας που αντλούν σαδιστική χαρά, όταν προκαλούν ανείπωτο πόνο και οδύνη σε ζωάκια; Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο, με την αυστηροποίηση των ποινών για την ανασφάλιστη εργασία. Ανησύχησε ελάχιστους, αφήνοντας παγερά αδιάφορους τους περισσότερους, που συνέχισαν τα διαστροφικά παιχνίδια τους. Για ποιο λόγο να μην το κάνουν άλλωστε; Αφού το κράτος είναι απών, οι έλεγχοι ελάχιστοι και υποτυπώδεις. Όσον αφορά τους προστάτες του νόμου, την αστυνομία; Η αδράνεια τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κακοποίησης ζώων, είναι τόσο προκλητική, που αποδεικνύεται χάσιμο χρόνο να προσπαθήσει κάποιος να αποδείξει σε έναν επαρχιώτη αστυνομικό, ότι η δολοφονία ενός ζώου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη της. Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο Ναύπλιο;  Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν εδώ και χρόνια, τα έβαλε με τους σκύλους και τις γάτες. Ανεπίτρεπτο, για την εικόνα της πόλης, να λυμαίνονται τους δρόμους της, αδέσποτα ζωάκια. Έτσι λοιπόν, πέριξ των παραλιών, και με απούσες τις αρχές, οι φόλες «σαρώνουν». Γρήγορες και αποτελεσματικές, «σβήνουν» από τον χάρτη ενοχλητικά νιαουρίσματα και γαβγίσματα. Μα, το είπαμε ήδη: Ξεκινά η τουριστική σεζόν, η ευγένεια και ο πολιτισμός μας, εξαντλούνται στους τουρίστες και στα πορτοφόλια τους. Μπορεί κιόλας να χαϊδέψουμε το κατοικίδιο τους, αναφωνώντας… «τι χαριτωμένο!».


ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ…
«Έχουμε πολλά κρούσματα δηλητηριάσεων. Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση πάντως, είναι πως δηλητηριάζουν σκυλιά που δεν επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, αντιθέτως είναι πολύ φιλικά. Υποπτεύομαστε, ότι πίσω από τις δολοφονίες κρύβονται άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν την «βιτρίνα» της τουριστικής τους επιχείρησης, «καθαρή» από ζώα, προκειμένου να καταστεί πιο ελκυστική στους επισκέπτες. Πολλά σκυλιά επίσης τραυματίζονται σοβαρά ή και πεθαίνουν από αυτοκίνητα, χωρίς να νοιαστεί κανείς να τα πάει στον κτηνίατρο ή να ειδοποιήσει κάποιον να τα φροντίσει. Ακόμη και οι τουρίστες, είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, από τους έλληνες, από τους οποίους, μία μεγάλη μερίδα επιδεικνύει εχθρική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Τέτοια κρούσματα δεν συμβαίνουν μόνο σε τουριστικές περιοχές. Χθες, επισκέφθηκα μια εργατική συνοικία και βρήκα δύο σκυλιά δηλητηριασμένα» τονίζει στο bangladeshnews.gr ο κτηνίατρος του σωματείου, Κώστας Χασάπης.


ΠΗΓΗ : diogenis-press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου