29.8.16

Εγκαινιάστηκε το νέο κωδωνοστάσιο στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Κιβέρι


Το Κιβέρι τίμησε τον Τίμιο Πρόδρομο με διήμερο θρησκευτικό εορτασμό.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τον οποίο προεξήρχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπρέσιακας από το Αγρίνιο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής της Νέας Κίου.

Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 29 Αυγούστου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο και άλλους Ιερείς.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου επιβλητικού κωδωνοστασίου.

Το παλαιό καμπαναριό από την φθορά του χρόνου είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και κατεδαφίστηκε. Στην θέση του χτίσθηκε το νέο καμπαναριό μετά από πολύχρονες προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού με πρωτεργάτη τον ακούραστο Ιερέα π. Πέτρο Αθανασόπουλο, καθώς και με την στήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής.

Ο ιερέας ευχαρίστησε θερμά, τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Τσακίρη και την Βασιλική Καμπίρη για την μεγάλη τους προσφορά στην αποπεράτωση του καμπαναριού. Επίσης ευχαρίστησε τους Βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και Γιάννη Μανιάτη, τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο και την σύζυγο του Σόνια Τάνταρου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους κ. Μπέγκο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΜ κ. Σχοινοχωρίτη, τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Κιβερίου Αντώνη Λυμπέρη κ.ά. 

Τον αγιασμό του καμπαναριού έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.
ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου