18.8.16

400 δρομείς στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», καθώς απομένουν λιγότερες από 70 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 34ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάσεων, που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα βρεθούν φέτος 400 δρομείς, που θα εκκινήσουν την υπερμαραθώνια προσπάθειά τους για την κάλυψη των 246 χιλιομέτρων μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Το ενδιαφέρον των αθλητών ήταν και φέτος πολύ μεγάλο, αφού οι συνολικές αιτήσεις ήταν 633 στον αριθμό, με τις 608 να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια επιλογής. Από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στα γραφεία του Διεθνούς Συνδέσμου, προέκυψαν  τα 400 ονόματα των αθλητών που θα αγωνιστούν για το 2016. Ανάμεσά τους και 60 Έλληνες οι οποίοι θα κυνηγήσουν ένα νέο ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης των 246 χιλιομέτρων. Ρεκόρ αποτελεί για τη φετινή χρονιά ο αριθμός των χωρών από όπου προέρχονται οι αθλητές καθώς ανήλθαν στις 52 έναντι 49 της περσινής χρονιάς. Τα ονόματά των συμμετεχόντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.spartathlon.gr.

Όλοι οι φίλαθλοι των αγώνων μεγάλων αποστάσεων αναμένουν το τέλος του Σεπτέμβρη για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των υπεραθλητών, έστω και από μακριά, καθώς και φέτος ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming, από το www.spartathlon.gr. Ταυτόχρονα θα αναρτώνται οι χρόνοι διέλευσης των αθλητών από τα check points όπως και διάφορα στιγμιότυπα καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία θα συνοδεύονται από σχόλια και μίνι συνεντεύξεις που θα περιγράφουν την υπερπροσπάθεια των Σπαρταθλητών.

Το 34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας δρομικός αγώνας 246 χιλιομέτρων ο οποίος αναβιώνει τον άθλο του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου ακολουθούν 2.500 χρόνια μετά, 400 σύγχρονοι δρομείς.

Ο αγώνας και φέτος διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει την άμεση έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U. και την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου