19.5.16

Nafplio Energy Triathlon 2016: Οι διαδρομές του αγώνα


Οριστικοποιήθηκε ο χώρος της περιοχής αλλαγών και οι διαδρομές του αγώνα Nafplio Energy Triathlon που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Όλες οι περιγραφές που ακολουθούν έχουν κατεύθυνση αναφοράς, κοιτώντας προς τη θάλασσα.

Η “καρδιά του αγώνα”, η περιοχή αλλαγών, θα είναι στο χαρακτηριστικό “Π” του Λιμανιού του Ναυπλίου, το οποίο θα παρέχει άνετο χώρο για να υποδεχτεί τον εξοπλισμό των τριαθλητών. Αριστερά του “Π”, εντός θαλάσσης θα γίνει η εκκίνηση. Οι διαδρομές τόσο του τρεξίματος όσο και της ποδηλασίας είναι επίπεδες και γρήγορες και προσφέρονται για γρήγορες επιδόσεις, αλλά και για τους νέους φίλους του αθλήματος. Ο τερματισμός θα γίνει στην αρχή της οδού Φαρμακοπουλών αριστερά της Πλατείας Φιλελλήνων, στην οποία επίσης θα στηθούν βοηθητικές εγκαταστάσεις της διοργάνωσης και θα γίνουν και οι απονομές.


Πιο αναλυτικά:
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί εντός θαλάσσης, αριστερά του “Π”. Οι αθλητές θα κολυμπήσουν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον “Φάρο”, το “Μπούρτζι” και το “Π” με δεξιόστροφη φορά και θα εξέλθουν από τη σκάλα στην αριστερή πλευρά του “Π” όπου θα είναι στημένη η περιοχή αλλαγών.


Η διαδρομή της ποδηλασίας ξεκινάει από την οδό Μπουμπουλίνας με κατεύθυνση προς Νέα Κίο. Οι αθλητές ακολουθούν όλο τον παραλιακό δρόμο “Ναυπλίου – Νέας Κίου”, περνούν τη Νέα Κίο και σε απόσταση 10χλμ από την θέση “Π” κάνουν αναστροφή και επιστρέφουν.

Οι διαδρομές τόσο του τρεξίματος όσο και της ποδηλασίας είναι επίπεδες και γρήγορες και προσφέρονται για γρήγορες επιδόσεις, αλλά και για τους νέους φίλους του αθλήματος.


Η διαδρομή του τρεξίματος ξεκινά πάλι από την περιοχή αλλαγών, προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τη διαδρομή της ποδηλασίας και στον πεζόδρομο αριστερά του “Π”. Στρίβουμε αριστερά στην Βύρωνος και κατόπιν αριστερά στην οδό Σταϊκοπούλου. Διατηρώντας την κατεύθυνσή μας, μπαίνουμε στις οδούς Πλαπούτα , 25ης Μαρτίου και Κύπρου όπου στον κόμβο στρίβουμε αριστερά και μπαίνουμε στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας. Στο τέρμα της Σιδηράς Μεραρχίας κάνουμε αριστερά και αμέσως δεξιά στην οδό Αμαλίας Όθωνος. Περνάμε και την οδό Δημ Υψηλάντη και βγαίνουμε στο “Π” από την δεξιά πλευρά της Πλατείας Φιλελλήνων. Στρίβουμε αριστερά στην οδό Μπουμπουλίνας. Συνεχίζουμε ευθεία επί του παραλιακού πεζόδρομου για 2η στροφή ή τερματίζουμε μπαίνοντας στην οδό Φαρμακοπουλών αριστερά της Πλατείας Φιλελλήνων.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Aquathlon, μετά την κολύμβηση κατευθύνονται απευθείας προς στην διαδρομή του τρεξίματος.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποστάσεις και τους γύρους κάθε διαδρομής

1) Αγώνας Sprint Triathlon (750μ κολύμβηση - 20χλμ ποδηλασία - 5χλμ τρέξιμο)
Κολύμβηση (1 κύκλος x 750μ)
Ποδηλασία (1 κύκλος x 20χλμ)
Τρέξιμο (2 κύκλοι x 2,5χλμ)

2) Αγώνας Aquathlon Sprint (750μ κολύμβηση - 5χλμ τρέξιμο)
Κολύμβηση (1 κύκλος x 750μ)
Τρέξιμο (2 κύκλοι x 2,5χλμ)

3) Αγώνας Aquathlon Super Sprint (300μ κολύμβηση - 2,5χλμ τρέξιμο)
Κολύμβηση (1 κύκλος x 300μ)
Τρέξιμο (1 κύκλος x 2,5χλμ)


Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο link: energyraces.gr/register/Nafplio/ μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο energyraces.gr.


ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου