8.11.16

Γεύσεις και Μυρωδιές : Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες


Γιορτή σήμερα! Ας το ρίξουμε λίγο έξω με ένα λουκούλειο γεύμα!

Υλικά 

 2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα με την πέτσα 
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 λεμόνια χυμός
1 πορτοκάλι χυμός
2 ποτηράκια του κρασιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4-5  σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια ρίγανη και θυμάρι
αλάτι , πιπέρι

Πως το κάνουμε 

Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε το κρέας σε μαρινάδα που περιέχει : το χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, 1 ποτηράκι λάδι, τη μουστάρδα και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι.
Το πρωί βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι του κάνουμε μικρές τρύπες σε 4-5 σημεία και εκεί μέσα σπρώχνουμε τις σκελίδες από το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με ένα μείγμα από : 1 ποτηράκι λάδι , χυμό από ένα λεμόνι και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι. Τις ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το κρέας.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Σε δύο με δυόμιση ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου