13.8.16

Δημιουργείται λυκειακή τάξη στο ειδικό Γυμνάσιο Αργολίδας


Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ  Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα γίνεται γνωστό ότι επτά σχολεία του νομού περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας  για δημιουργία νέων τμημάτων αναφορικά με μαθητές ειδικών αναγκών.

Μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας για τις συσσωρευμένες και αυξανόμενες ανάγκες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης νέων δομών μαθησιακής υποστήριξης και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη υποστήριξη στην αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και συνολικά της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες σε προσωπικό νέων και παλαιών δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

Σημειώνεται  ότι σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αυξάνει κατά 20 % τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8 % τα Ειδικά Σχολεία. Συγκεκριμένα ο τελικός αριθμός των Τμημάτων Ένταξης που ιδρύονται και θα λειτουργήσουν το 2016-17 πέραν των υπαρχόντων είναι 531. Επίσης, ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός  Παιδείας Νίκος Φίλης δημιουργείται Λυκειακή τάξη στο ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας (Λευκάκια) και τμήματα ένταξης στα Γυμνάσια Ασκληπιείου και Κουτσοποδίου.

Mε την ίδια απόφαση δημιουργούνται τμήματα ένταξης στα δημοτικά σχολεία 3ο Άργους, 4Ο Άργους, Δαλαμανάρας και Αγίου Ανδριανού.

Σε δήλωση του  ο Γιάννης Γκιόλας τονίζει ότι «η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα μαθητών και γονέων που αγωνίστηκαν πραγματικά, για την επίτευξη του στόχου, τη δημιουργία δηλ. των αναγκαίων δομών για την  απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην πρωτοβάθμια  και δευτεροβάθμια  εκπαίδευση».

Μανιάτης: Καλή χρονιά στα "πρωτάκια" του Ειδικού Λυκείου Αργολίδας

Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν η κοινωνία διεκδικεί σωστά, τότε ο στόχος επιτυγχάνεται. Οι συνεχείς προσπάθειες γονιών και μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου Αργολίδας, οι δεκάδες επισκέψεις τους στα γραφεία βουλευτών, δημάρχων και υπουργών, η αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα τα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου Αργολίδας να ανοίξουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες, έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα μικρό βήμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του τόπου μας, ένα μεγάλο βήμα για το δικαίωμα σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Παράδειγμα για μίμηση, η ενότητα δυνάμεων φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από τώρα να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά στα "πρωτάκια" του Ειδικού Λυκείου Αργολίδας».


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου