13.8.16

Οι γουρνοφύλακες με τα αλεξίσφαιρα να βάλουνε… σαμπρέλες!


Μπορεί τώρα, που άδειασε τις γούρνες στην πλατεία του Άργους, να μην τους βλέπουμε αλλά όταν θα τις βάψει και τις ξαναγεμίσει θα «σκάσουν μύτη» ξανά οι τρεις σεκιουριτάδες γουρνοφύλακες (της εταιρείας απ’ το Κιλκίς, παρακαλώ!), που θα περιπολούν φορώντας… αλεξίσφαιρο (με… 40 βαθμούς!) και με σφυρίχτρα για να τις… φυλάνε.

Και ρωτάω εγώ, ο βλάχος, από τα… ψηλά βουνά της Δαλαμανάρας, τον… αναμπάμ παπαντάμ ευπατρίδη Αργείο Δημήτρη Καμπόσο, πολλά τα έτη του:

«Γιατί, Πολυχρονεμένε μου, τους έχετε τους έρμους να τριγυρνάνε κάτω από το λιοπύρι με τα αλεξίσφαιρα; Μπας και τους… πυροβολήσει κανένας σκύλος καθώς θα πλατσουρίζει στις γούρνες και αυτοί θα προσπαθούν να τον βγάλουν έξω; Ή μήπως λειτουργούν επικουρικά προς την Αστυνομία για την περίπτωση που πέσουν… πιστολιές σε καμιά τράπεζα; Και αν είναι έτσι, πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν, σφυρίζοντας;

Μήπως, για να μη γελάει ο κόσμος και για να μην υποφέρουν οι ανθρώποι, αντί για αλεξίσφαιρα να τους προμηθεύατε σαμπρέλες και βερμούδες, ίσως και μπρατσάκια, για να ταιριάζει η εμφάνισή τους με την εποχή του έτους και με τον βασικό σκοπό της παρουσίας τους στην πλατεία*;»

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

*Γουρνοφύλαξ: Αυτός που φυλάει γούρνες εν Άργει (αλλού δεν πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο…)

Υ.Γ. Το πνεύμα του όλου σημειώματος δεν είναι το αν φορούν αλεξίσφαιρα οι σεκιουριτάδες της πλατείας, αν και τους συμπαρίσταμαι ως άνθρωπος. Τυπικά και σύμφωνα με το νόμο οι σεκιούριτι πρέπει να φορούν. Το θέμα όμως είναι γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε σεκιούριτι…


ΠΗΓΗ: Παρατηρητής Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου