22.10.16

Ειδήσεις με μια ματιά


Ελλάδα

Στην εξάρθρωση δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τεράστιων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα Σάββατο και όπως δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα, η αστυνομία έχει κατασχέσει σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 3 τόνους και 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας θα αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην θέση του συναδέλφου του Ισίδωρου Ντογιάκου. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα Σάββατο για τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας, έλαβε 46 ψήφους έναντι 31 που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του Παντελής Στραγάλης.

Σαρωτικό είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα σε Άρτα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές πτώσεις δέντρων.

Μήνυμα στην ΠΓΔΜ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο απελευθέρωσής της. «Ουδείς έχει το δικαίωμα να διεκδικεί πράγματα που δεν του ανήκουν. Με κλοπή της Ιστορίας δεν μπορείς να γράψεις εποποιία που δεν υπήρξε ποτέ. Τείνουμε χείρα φιλίας προς τους γείτονες, όμως αυτό που μας ανήκει δεν πρόκειται να το παραχωρήσουμε ποτέ» είπε.
Κόσμος

Σχεδόν 1.000 άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα στη Μοσούλη, έπειτα από φωτιά που φέρεται να έβαλαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε εργοστάσιο επεξεργασίας θείου στην πόλη, ανέφεραν πηγές νοσοκομείου.

Δέκα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη βορειοδυτική Σιβηρία την Παρασκευή. Τρία μέλη του πληρώματος και 16 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν από τη συντριβή του ρωσικού Mi-8.

Οι τουρκικές δυνάμεις θα προχωρήσουν προς την Αλ Μπαμπ στη Συρία, πόλη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Σάββατο, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να διώξει τζιχαντιστές και κούρδους μαχητές από το έδαφος κοντά στα σύνορά της.

Σύγχυση και πανικό προκάλεσε στο Βέλγιο η ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου σε εμπορικό κέντρο 50 χλμ. νότια των Βρυξελλών, καθώς αρχικά υπήρξαν φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών. Οι αρχές εκκένωσαν το εμπορικό κέντρο, ενώ, όπως προκύπτει, το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Στοιχεία που δείχνουν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ως υπεύθυνες για ακόμη μία, την τρίτη κατά σειρά, επίθεση με τοξικά αέρια, περιλαμβάνει η έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οικονομία

Η πλήρης ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα αποτελέσει ισχυρό συμβολικό πεδίο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι απολύτως κρίσιμο για την προσέλκυση επενδυτών.

Να «τελειώσει τη δουλειά της» αναφορικά με τη CETA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση η καναδή υπουργός Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα της είναι έτοιμη να την υπογράψει.

Τα μείζον θέμα των εργασιακών (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικός νόμος) θα μπει από αύριο Κυριακή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των εκπροσώπων των θεσμών. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το απόγευμα, με τον κ. Κατρούγκαλο να δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει τα όπλα για την επιστροφή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα κατά μία βαθμίδα στο BB- από B+, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch με τις προοπτικές να είναι θετικές. Ο οίκος τονίζει ότι η Κύπρος συνεχίζει να κάνει ισχυρή πρόοδο αναφορικά με την προσαρμογή της μετά την τραπεζική κρίση του 2013.

Αθλητισμός

Η κορυφή «ζαλίζει» όπως φαίνεται την Τότεναμ, που έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην Premier League, προσωρινά έστω αφού έμεινε ισόπαλη με την Μπόρνμουθ. Εντύπωση βέβαια προκαλεί ότι παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με 5 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Σημαντικά παιχνίδια και ένα κλασικό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, με το βλέμμα βέβαια να βρίσκεται στο κυριακάτικο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη». Ωστόσο, μέχρι τότε υπάρχει έντονη δράση και αμφίρροπα ματς. Η πρώτη σέντρα του Σαββάτου έγινε στην Κέρκυρα με το Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης (16:00). Η συνέχεια θα δοθεί στα Χανιά, όπου ο Πλατανιάς υποδέχεται την Ξάνθη (18:15). Η αυλαία στο πρόγραμμα του Σαββάτου θα πέσει με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο (20:30) με τον Μοράις να κάνει ντεμπούτο στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. 

Η Έιμπαρ κρατούσε τη νίκη ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στη Βαρκελώνη απέναντι στην Εσπανιόλ, αλλά το γκολ του Λέο Μπαπτιστάο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, στέρησε τους τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο πρώτο από τα παιχνίδια του Σαββάτου για την 9η αγωνιστική στην Primera Division.

Περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ θα στοιχίσουν στην Ρεάλ Μαδρίτης οι ανανεώσεις συμβολαίων. Η «Βασίλισσα», θα χρειαστεί να κρατήσει ανοικτό το πορτοφόλι της, προκειμένου να κρατήσει κοντά της, στο Bernabeu, τα αστέρια της ομάδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύματα ισπανικών εφημερίδων.

Τον Ιανουάριο θα κλείσει η καριέρα του Γιάγια Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος δεν υπολογίζεται από Πεπ Γκουαρντιόλα, και αυτό φάνηκε από την απόφαση του Ισπανού τεχνικού να αφήσει τον Ιβοριανό άσο εκτός λίστας από τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου