22.10.16

«Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» - Συμπόσιο στη Ζυρίχη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Το Συμπόσιο «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» διοργανώθηκε στη Ζυρίχη (19-21 Οκτωβρίου), σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, του Πανεπιστημίου της Πάτρας, του Συλλόγου Φίλων του Τραίνου στην Πελοπόννησο και του πρώην Προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου. 

Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μπορεί να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί έναν διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και η πρότασή μας έχει στόχο να αυξήσει το τουριστικό μας προϊόν, καθώς το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αξιοποίηση της επανεκκίνησης στη λογική τραίνου κρουαζιέρας και τραίνο – σπορ. 

Υπάρχουν σημαντικά μνημεία, ήδη πιστοποιημένα, στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα- και σύντομα θα προστεθούν και άλλα, γεγονός το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την διεκδίκηση της πρότασής μας.ΠΗΓΗ: facebook, Τάσσος Χειβιδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου