12.9.16

Δημητσάνα: Πιάνοντας της παράδοσης το νήμα


Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τα 19 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, (ώρα 12:00- 14:00), δυο ξεχωριστά εργαστήρια, για μικρούς και μεγάλους, με παραδοσιακές και πρωτότυπες τεχνικές κατεργασίας μαλλιού.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μετεξέλιξη μιας πτυχής της καθημερινότητας των νοικοκυρών του παρελθόντος και της στενής σχέσης ανθρώπου–φύσης.

Στο ένα εργαστήριο, που απευθύνεται σε ενήλικες, με την καθοδήγηση της κυρίας Ελένης Σχίζα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βάψουν νήματα με αγνά υλικά της αρκαδικής φύσης, όπως φύλλα και φλοίδες των καρυδιών, ρόδι και ρίζες φυτών.

Παράλληλα, στο άλλο εργαστήριο η κυρία Ντιάνα Ηλιακοπούλου, θα αναλάβει να μυήσει τους μικρούς φίλους του Μουσείου σε μια πρωτότυπη χρήση του μαλλιού: την τεχνική της συμπίλησης (από το αρχαιοελληνικό πιλόω που σημαίνει τρίβω).

Τα παιδιά θα φτιάξουν ένα πίλημα- ένα αγνό σαπουνάκι ελαιολάδου τυλιγμένο σε μαλλί- το οποίο θα στολίσουν και στη συνέχεια θα πάρουν μαζί τους.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και όλα τα υλικά διατίθενται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου