12.9.16

Ρίο 2016: Χάλκινο μετάλλιο και στο μπότσια!


Η ομάδα BC3 του μπότσια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο και αύξησε τη συγκομιδή της Ελλάδας στα 7 μετάλλια στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 την ομάδα της Σιγκαπούρης και χάρισαν στο μπότσια το δεύτερο σερί μετάλλιο, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα είχε χάσει από την ίδια ομάδα στην πρεμιέρα των ομίλων και έτσι παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη. Στο πρώτο σετ επικράτησε με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0 και πήρε το τρίτο με 2-0 και το τέταρτο με 3-0.

Για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτό είναι το τρίτο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφού το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3, ενώ για τον Νίκο Πανανό το μετάλλιο αυτό αποτελεί το ιδανικότερο φινάλε σε μια υπέρλαμπρη πολυετή αθλητική καριέρα, αφού όπως είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων, το Ρίο αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου