17.9.16

Εκδήλωση για την γενοκτονία των Μικρασιατών, στη Νέα ΚίοΗ 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί (με το Ν.2645/98) ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Ο φετινός εορτασμός που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχει οριστεί να γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Κίο και θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις :

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 11 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό "Θεομάνας Οδηγήτριας" και ομιλία από τον κ. Γεώργιο Κόνδη, καθηγητή κοινωνιολογίας.
Κατάθεση στεφάνων στο "Μνημείο Ηρώων" παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τους: Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δ/ντη Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Ε.Ε.Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου, Διευθυντή Γυμνασίου Νέας Κίου, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου, Πρόεδρο Μορφωτικού Συλλόγου, Πρόεδρο Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας. 
(Οι φωτογραφίες είναι από τον περσινό εορτασμό)

1 σχόλιο:

  1. Ο κος Καμπόσος να πάει στο Κιλκίς να καταθέσει στεφάνι και όχι στο δικό μας το χωριό...εφόσον εκεί δίνει τις δουλειές! Η πλατεία του Άργους φυλάσσεται με απευθείας ανάθεση από εταιρία του Κιλκίς..!!!! Γι' αυτό θα μάς βρίσκετε κύριε Καμπόσο πάντα μπροστά σας.. Με εκτίμηση Νίκος Κόκκινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή