17.9.16

Ανοίγει η «αυλαία» στο Σοφικό Κορινθίας για το XC Bike Festival 2016


Το XC Bike Festival 2016 κατηγορίας UCI 3 ανοίγει την… αυλαία του σήμερα Σάββατο 17/9 στις εγκαταστάσεις «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες έχουν δηλώσει συμμετοχή για να αγωνιστούν στον διήμερο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας, που διοργανώνουν ο Ποδηλατικός Όμιλος Θησέας και η «Golden Events» σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων.
Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται, μάλιστα, επαγγελματίες ποδηλάτες, αλλά και οι εθνικές ομάδες Εφήβων και Παίδων της Κύπρου, ενώ θα πάρουν μέρος και πολλά μικρά παιδιά, γεγονός που καθιστά τη διοργάνωση – που εντάσσεται και στο πλαίσιο του 4ου Αττικού Κυπέλλου Mountain Bike Cross-Country - ως γιορτή της ορεινής ποδηλασίας.

Η αρχή θα γίνει σήμερα Σάββατο, αφού στις 16:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας XCE (Eliminator) σε μια διαδρομή 600 μέτρων εντός των εγκαταστάσεων του «TheRanch», στον οποίο θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Elite/Juniors (κοινή) και Οpen Ανδρών – Γυναικών (άνω των 13 ετών). Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει στις 19:30 σεμινάριο ενημέρωσης των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κατσέλη. 

Την Κυριακή ο αγώνας XCO Elite UCI 3 και το Αττικό Κύπελλο

Στον κυρίως αγώνα (διεθνής) με την επωνυμία XC Bike Festival κατηγορίας UCI 3 που θα γίνει την Κυριακή στη 1 μ.μ. οι αθλητές και αθλήτριες θα τρέξουν σε μία ειδική διαδρομή που έχει κατασκευαστεί από τους διοργανωτές απόστασης 7.500 μέτρων στο βασικό χώρο γύρω από τις εγκαταστάσεις του «TheRanch».

Νωρίτερα για το 4ο Αττικό Κύπελλο, στις 10:30 π.μ. θα γίνουν αγώνες Mountain Bike Cross Country (XCO) στις κατηγορίες Παίδων και Open Fun 45 λεπτών, ενώ στις 11:15 θα ακολουθήσουν οι αγώνες Masters 75 λεπτών και Οpen X-Pert 75 λεπτών.

Όλες οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή μετά το τέλος των αγώνων, ενώ οι διοργανωτές του XC Bike Festival, που για πρώτη χρονιά διεξάγεται φέτος, στο μήνυμά τους προς τους αθλητές τόνισαν ότι η οργανωτική εμπειρία των στελεχών εγγυάται για την αρτιότητα της διοργάνωσης.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου