11.7.16

Θεατρικές Ομάδες της περιοχής στήριξαν την Ορέστεια του Χουβαρδά

Τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μπροστά σε χιλιάδες θεατές στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, είχαν ντόπιοι ηθοποιοί από θεατρικές ομάδες του Ναυπλίου και του Λυγουριού, που συμμετείχαν με έναν μικρό ρόλο την Ορέστεια του Γιάννη Χουβαρδά.

Η δράση τους μπορεί μεν να ήταν πολύ μικρή, αλλά η σκηνή της δίκης του Ορέστη είναι από τις πιο καίριες της τριλογίας. Η παραγωγή αναζήτησε ντόπια ταλέντα απ΄ όλες τις ηλικίες για να συμπληρώσει την ομάδα των ενόρκων και απευθύνθηκε στις ντόπιες θεατρικές ομάδες.

Επιλέχθηκαν τελικά δύο φοιτητές από τη Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου, πέντε από τη θεατρική Ομάδα «Προσκήνιο» και ένας από «Θεατροδρόμιο». Επίσης επιλέχθηκαν δύο άτομα από θεατρικές Ομάδες του Λυγουριού.


Στην Επίδαυρο μαζί με τον θίασο του Χουβαρδά, έπαιξαν οι:

Κωνσταντίνος Σιώζος

Ιωάννης Καφετζόγλου

Κωνσταντίνος Σπηλιώτης

Ανδρέας Γαρουνιάτης

Ανδρέας Μανούχος

Ορέστης Νταβέλης

Χρύσα Σαββάκη

Γεωργία Μήκου

Ανδριάνα Αγγελοπούλου


 Μάρκος Ανδριγιαννάκης


Το Σάββατο το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου γέμισε από θεατές, που παρακολούθησαν την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες. Μια σφιχτή ομάδα δώδεκα ηθοποιών μοιράστηκε όλους τους ρόλους της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια» -συμπεριλαμβανομένου του Χορού- και στα τρία έργα.

Προβλημάτισε ωστόσο η επιλογή του σκηνοθέτη να επιλέξει  τα σκηνικά, τη μουσική και τα κοστούμια από τις δεκαετίες του '40-'60. Οι νεωτερισμοί του συζητήθηκαν έντονα και αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν αρνητικά την επιλογή.


Αν κρίνει κανείς βέβαια από το έντονο χειροκρότημα του κόσμου, μπορεί να συμπεράνει ότι στους περισσότερους η παράσταση άρεσε όπως παρουσιάστηκε.


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου