11.7.16

Επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου Φιλοσοφικού Συνεδρίου για τον Αριστοτέλη στην Πνύκα


Οι εργασίες του Παγκοσμίου Φιλοσοφικού Συνεδρίου για τον Αριστοτέλη, με την ευκαιρία των 2.400 χρόνων από την γέννηση του, άρχισαν χθες Κυριακή στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερέβη τους 550 συνέδρους. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό για το φετινό συνέδριο είναι η μεγάλη συμμετοχή από την Κίνα, την Ρωσία και το Ιράν, παράλληλα με την συμμετοχή από Δυτικές χώρες, ιδίως από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα λάβει χώρα μία ιδιαίτερα συμβολική συνεδρίαση στη Πνύκα, το χώρο της Αρχαίας Αθηναϊκής Αγοράς, τις Εκκλησίας του Δήμου που άσκησε μια μοναδική στην ιστορία εμπειρία άμεσης δημοκρατίας.

Η επίσημη έναρξη της συνεδρίασης θα γίνει στις 19:00 από τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, ο οποίος θα μιλήσει πάνω στο θέμα: “Ο Αριστοτέλης και η σημερινή Ευρώπη”

Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Σάντης (Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος θα μιλήσει πάνω στο θέμα: “Η Αριστοτελική θεωρία περί Αρετής και ιδιαιτερότητες στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης”.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου