11.7.16

26º Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας


Δευτέρα 11/7, ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ 
«Γαλλιλαίος» Κώστας Καζάκος
 Θέατρο Ήλιδας

Ο Μ. Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση. Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του. Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης
Σκηνοθεσία:Κώστας Καζάκος 
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Χορογραφία: Μάρω Γαλάνη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας, Δημήτρης Καλαντζής, Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης, Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη. 

Συμμετέχουν: Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Βλάχος, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος, Χάρης Φραγκούλης & οι μικροί: Μάνος Μπαλασκάκης , Αλέξανδρος Παπούλιας. 

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου