5.12.16

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Χωριάτικο κοτόπουλο με χάντρες, λουκάνικο και χόρτα


Υλικά Συνταγής

200 γρ. φασόλια χάντρες
2 κλωνάρια θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 πράσο
1 κλωνάρι σέλερι
1 καρότο
1 χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το έντερο
ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι λάπαθα
σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
χοντροκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα φασόλια χάντρες, προσθέτουμε το θυμάρι και την δάφνη και τα σιγοβράζουμε για 40′. Τα στραγγίζουμε .

Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το καρότο (όλα ψιλοκομμένα) και τα αφήνουμε να μαραθούν. Αρωματίζουμε για λίγο με το σκόρδο και το αφαιρούμε. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάσει τα υλικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45′ να μισομαλακώσει το κοτόπουλο. Τότε προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα χοντροκομμένα και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνει λίγη σάλτσα πυκνή.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου