21.10.16

Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής στη Σπάρτη


Το θεραπευτικό κέντρο της Λακωνίας “Νόησις” συμμετέχει ενεργά στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής, Γηριατρικής και Έρευνας Νευροεκφυλιστικών Νόσων, το οποίο πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έως τις 23 Οκτωβρίου, από το εργαστήριο της Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το συνέδριο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία θεματολογίας και παρουσίασης καινοτόμων τεχνικών, πρόληψης, θεραπείας και έρευνας όσον αφορά τη γήρανση και γενικότερα τις νευρολογικές διαταραχές και τις εκφυλιστικές νόσους.

Ένας μεγάλος αριθμός από γνωστούς Έλληνες και διεθνείς επιστήμονες απαρτίζει την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου, τονίζοντας και εμπλουτίζοντας αυτήν την ελληνική πρωτοβουλία.

Το συνέδριο, το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο που περιλαμβάνει, αναπτύσσει, συνδυάζει και παρουσιάζει τρία καινοτόμα θέματα, αυτά της Γηριατρικής, της Γενετικής και της Νευρολογίας, επικεντρώνεται στις πιο πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην έρευνα και την πρόληψη των νευροεκφυλιστικών διαταραχών (πχ άνοια, νόσος Parkinson, Altzheimer κ.ά.). Η παρουσίαση ξεκινά από την πρόοδο στο πεδίο της έρευνας και τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, για να καταλήξει στις κλινικές φαρμακευτικές εφαρμογές και τα αποτελέσματα αυτών.

Κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο συζητούν τις τελευταίες μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας για τους νέους στόχους των φαρμάκων, για την ανάπτυξη νέων βιοδεικτών, νέων τεχνικών απεικόνισης και νέων μεθόδων για έγκαιρη διάγνωση των νευροεκφυλιστικών διαταραχών, αλλά και για πολλά άλλα επιστημονικά επιτεύγματα.

Το θεραπευτικό κέντρο “Νόησις”, γνωρίζοντας ότι η θεραπευτική αποκατάσταση δεν είναι παιχνίδι, επενδύει στο πιο πολύτιμο εργαλείο -τη γνώση και τη συνεχή κατάρτιση- στηρίζοντας και δείχνοντας σεβασμό και ενδιαφέρον στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Γνωρίζοντας την ευαισθησία και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις και νευροεκφυλιστικές διαταραχές, συμμετέχει ενεργά στη μελέτη, την έρευνα και την αποκατάσταση αυτών των παθήσεων. Εξελίσσοντας συνεχώς το έργο και τις υπηρεσίες του, το θεραπευτικό κέντρο “Νόησις” παρακολουθεί, εισάγει και εφαρμόζει τις νέες τεχνικές αποκατάστασης για τους ασθενείς με νευρολογικές και νευροεκφυλιστικές παθήσεις, υλοποιώντας έτσι ολοκληρωμένα θεραπευτικά προγράμματα.

Οι εργασίες του 2nd World Congress on Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research – “GeNeDis 2016” γίνονται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου