12.10.16

Διάλεξη στο Ναύπλιο: "Ήταν «μνημονιακός» ο Λόρδος Μπάιρον;"


Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας έχουν τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσουν ότι ο διαπρεπής Καθηγητής Roderick Beaton θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ. στο Ναύπλιο και θα δώσει μια διάλεξη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών με τίτλο "Ήταν «μνημονιακός» ο Λόρδος Μπάιρον; Η πραγματική συμβολή του Άγγλου ποιητή στον Αγώνα του 1821". 

Η διάλεξη θα δοθεί στα ελληνικά. Τον εκλεκτό προσκεκλημένο θα καλωσορίσουν ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Καθηγητής Ιωάννης Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΦΑ Νικόλαος Μπουμπάρης. 

Ο Roderick Beaton γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, από το οποίο έλαβε στη συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1988 έως τη συνταξιοδότησή του κατείχε την έδρα Κοραή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. 

Μεταξύ άλλων, κυκλοφορούν στα ελληνικά τα βιβλία του Εισαγωγή στη Νεότερη Ελληνική Λογοτεχνία (Νεφέλη 1996), Γιώργος Σεφέρης: Περιμένοντας τον άγγελο (Ωκεανίδα2003), Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2015), Ο πόλεμος του Μπάιρον: Ρομαντική εξέγερση, Ελληνική επανάσταση (Πατάκης 2015)

Είμαστε βέβαιοι πως το αργολικό κοινό θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και θα τιμήσει με την παρουσία του τον εκλεκτό φιλοξενούμενό μας.


 Ο Διευθυντής του ΚΕΣ                Ο Πρόεδρος του ΣΦΑ
 Ιωάννης Πετρόπουλος                 Νικόλαος Μπουμπάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου