12.10.16

Σαν σήμερα... στη μουσική


1935: Ο Ιταλός τενόρος Luciano Pavarotti (1935-2007) γεννήθηκε στην Μόντενα της Ιταλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τον Απρίλιο του 1961, στο ρόλο του Rodolfo στην όπερα "La Bohème" στο Teatro Municipale στην πόλη Reggio Emilia της Βόρειας Ιταλίας. Τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα (opera house) του κόσμου όπως La Scala, Metropolitan Opera, Vienna State Opera, σημαντικά έργα όπως τα "La Bohème", "La Fille du Régiment", "Aida", "Tosca", "Madama Butterfly" κ.α. Έχει προσφέρει αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο, δίνοντας συναυλίες σε ολόκληρο τον πλανήτη για θέματα που αφορούσαν τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλής τενόρους όλων των εποχών.

1948: Ο Βρετανός ρυθμικός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Rick Parfitt (Richard John Parfitt) γεννήθηκε στο Γουόκιν της Αγγλίας. Είναι μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Status Quo από το 1967. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ, μεταξύ αυτών τα τραγούδια "Whatever You Want", "Again and Again" και "Rain".

1966: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Jimi Hendrix δημιουργεί το συγκρότημα The Jimi Hendrix Experience. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι ο Noel Redding στο μπάσο και τα φωνητικά και ο ντράμερ Mitch Mitchell. Θα μείνουν μαζί για τρία περίπου χρόνια και θα κυκλοφορήσουν τα άλμπουμ "Are You Experienced" (1967), "Axis: Bold as Love" (1967) και "Electric Ladyland" (1968).

1971: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός Gene Vincent (Vincent Eugene Craddock 1935-1971) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών στην Καλιφόρνια από έλκος στο στομάχι. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '50 με το συγκρότημα Blue Caps. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1956 με την επιτυχία "Be-Bop-A-Lula". Ακολούθησαν οι επιτυχίες "Race With The Devil", "Bluejean Bop", "Woman Love", "Lotta Lovin'" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rockabilly Hall of Fame το 1997 και το Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της rock 'n' roll μουσικής.


1978: Ο Sid Vicious των Sex Pistols ανακαλύπτει νεκρή στο μπάνιο του ξενοδοχείου Chelsea στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης την σύντροφό του Nancy Spungen. Ο Vicious συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο. Λίγο αργότερα θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων. Δέκα ημέρες μετά, θα επιχειρήσει αποτυχημένα να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του. Οι θεωρίες που ακολούθησαν τον θάνατο της Spungen είναι πολλές και μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου