2.10.16

Σαν σήμερα... στη μουσική


1950: Ο Βρετανός μπασίστας, κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Genesis, Mike Rutherford (Michael John Cleote Crawford Rutherford) γεννήθηκε στο Γκλίντφορντ της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1967. Το όνομά του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame to 2010. To 1984 ίδρυσε τους Mike + The Mechanics με τους οποίους γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Over My Shoulder", "The Living Years": κ.α.


1951: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner) γεννήθηκε στο Γουόλσεντ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Police από το 1978 έως και το 1983. Κυκλοφορήσαν πέντε πετυχημένα άλμπουμ και κέρδισαν έξι βραβεία Grammy με τραγούδια όπως τα "Roxanne", "Can't Stand Losing You", "Walking on the Moon", "Don't Stand So Close to Me", "Every Breath You Take" κ.α. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ το 1985. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει εικοσιπέντε American Music Awards και έντεκα Grammy Awards. Δημοφιλή τραγούδια από την σόλο καριέρα του: "If You Love Somebody Set Them Free", "We'll Be Together", "Englishman in New York", "Fragile", "Mad About You" κ.α.

1971: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Rod Stewart με το τραγούδι "Maggie May". Είναι μέρος του τρίτου άλμπουμ του τραγουδιστή με τίτλο "Every Picture Tells a Story".

1977: Οι σοροί του Elvis Presley και της μητέρας του Gladys μεταφέρονται από το νεκροταφείο Φόρεστ Χιλ και θάβονται δίπλα-δίπλα στην έπαυλη Graceland, σε μια τοποθεσία που ο τραγουδιστής συνήθιζε να ονομάζει "κήπο για διαλογισμό". Η μεταφορά έγινε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα κλοπής τους.

1995: Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το δέκατο άλμπουμ τους με τίτλο "The X Factor". Είναι το πρώτο τους με τραγουδιστή τον Blaze Bayley στη θέση του Bruce Dickinson. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Lord of the Flies" , "Man on the Edge" κ.α.

2000: Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, με τίτλο "Kid A". Θα γνωρίσει αμέσως παγκόσμια επιτυχία και θα γίνει πλατινένιο πριν ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Στην 43η τελετή απονομής των Grammy Awards θα κερδίσει τα βραβεία "Best Alternative Music Album" και "Record of the Year". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Everything in Its Right Place", "The National Anthem", "Optimistic" κ.α.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου