13.9.16

Tμήματα χορού και ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους


O Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίου Άστρους  για την περίοδο 2016-2017 θα λειτουργήσει  τα κάτωθι τμήματα:

-Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες
Πληροφορίες –  εγγραφές: τηλ. 6937287054 (Τζωρτζίνα Κωστοπούλου)
Έναρξη μαθημάτων:  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

-Τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και για ενήλικες
Πληροφορίες –  εγγραφές: τηλ. 6981305068 (Μαρία Κρεμμύδα-Σκαρμούτσου)
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

-Tumbao,Tumbao kids, Pilates, Pilates 50+ και Τμήμα χορού με λατινοαμερικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής.
Πληροφορίες –  εγγραφές: τηλ. 6977015296 (Ματίνα Φούφα) και 6947008363  (Ίρις Παπουτσά)
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αναλυτικά:

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (οι μέρες θα καθοριστούν ανάλογα με τα τμήματα) απογευματινές ώρες. Διάρκεια 90΄
Στα τμήματα αυτά οι μαθητές  έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά ζωγραφικής, να  γνωρίσουν  διαφορετικές τεχνικές, να  αναπτύξουν τη δική τους εικαστική γλώσσα, να  χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό ή ομαδικό έργο.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου πτυχιούχου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.

Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες.
Στο τμήμα ζωγραφικής για ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που αγαπούν τη ζωγραφική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη) απογευματινές ώρες διάρκειας 90΄.Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε άτομα που είτε είναι αρχάριοι είτε είναι προχωρημένοι. Οι μαθητές ζωγραφίζουν με διάφορα υλικά   (μολύβι, κάρβουνο, ακρυλικά, λάδι κλπ), διδάσκονται  σχέδιο, σύνθεση,  προοπτική και χρώμα,  μέσα από μια σειρά ασκήσεων.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου πτυχιούχου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.

Τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά (ηλικίας άνω των 4 ετών) και
Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών ενηλίκων.

Τμήματα α)Τumbao ενηλίκων, β) Tumbao kids, γ) Pilates, δ)Pilates 50+ και ε) Τμήμα Χορού με λατινοαμερικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού κ. Ίριδας Παπουτσά.

Λίγα ενημερωτικά στοιχεία για τα τμήματα αυτά:
α) Τumbao χορευτική γυμναστική (αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με χορευτικές κινήσεις) περιλαμβάνει ξένη κυρίως μουσική ακολουθώντας μια σειρά από μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γυμνάζουν μυϊκές ομάδες του σώματος διασκεδάζοντας.
β) Tumbao kids
γ) Pilates Το τμήμα διδάσκει στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί το μυαλό για να κοντρολάρει τους μυς του σώματός του. Σκοπός του Pilates είναι η ενδυνάμωση των μυών της σπονδυλικής στήλης, η ευθυγράμμιση αυτής, αλλά και η επίτευξη της σωστής αναπνοής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις Αναπνοής (ολοκληρωμένη και βαθειά εισπνοή και εκπνοή με σκοπό την οξυγόνωση των μυών και την αποσυμφόρηση των ώμων και του αυχένα από την ένταση), Κεντροποίησης/Σταθεροποίησης (κάθε κίνηση ξεκινάει από το “κέντρο” μας, ο Pilates ονόμασε τους κεντρικούς μυς της κοιλιακής χώρας και τους γύρω από αυτήν Powerhouse), Συγκέντρωση (η απόλυτη συγκέντρωση κατά την διάρκεια της κίνησης έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση της άσκησης με την περισσότερη δυνατή ακρίβεια), Έλεγχος (σύμφωνα με τον Pilates, κατά την εκτέλεση των ασκήσεων το μυαλό καθοδηγεί απόλυτα τις κινήσεις των μυών), Ακρίβεια (κάθε κίνηση γίνεται με λεπτομέρεια και ακρίβεια), Ροή (η ροή της κίνησης και η αρμονική μετάβαση ανάμεσα στις ασκήσεις επιτυγχάνει βαθιά ενδυνάμωση των μυών και βελτίωση της αντοχής).
δ) Pilates 50+ ειδικό ασκησιολογιο προσαρμοσμένο στο ηλικιακό φάσμα από 50ετων και άνω.
ε) Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει Τμήμα Χορού, το οποίο θα είναι μεικτό (άνδρες/γυναίκες) και στο οποίο θα διδάσκονται λατινοαμερικανικοί και ευρωπαϊκοί χοροί με έμφαση στους παραδοσιακούς χορούς της Κούβας και της Καραϊβικής, όπως  Salsa, salsa rueda, merenque, batchata,  kizomba, reggeaton, rumba, cha cha cha.


ΠΗΓΗ: astrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου