23.9.16

Ανακοινώθηκε το κλείσιμο τριών Αστυνομικών Τμημάτων στην Αρκαδία


Το πλάνο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας δεν περιλαμβάνει πλέον τα τρία Αστυνομικά Τμήματα του Λεβιδίου, του Σταδίου Τεγέας και των Λαγκαδίων.

Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Έτσι, η Αρκαδία από 14 Αστυνομικά Τμήματα θα έχει πλέον 11, εξοικονομώντας, όπως αναφέρεται στο σχέδιο, 35 θέσεις. Συνολικά, στην Πελοπόννησο θα εξοικονομηθούν 168 θέσεις.


Αυτή είναι και η φιλοσοφία του ανασχεδιασμού στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία προσδοκά να εξοικονομήσει πόρους, προσωπικού και οχημάτων που θα ριχθούν στην αστυνόμευση.

Από 1.206 υφιστάμενες δομές στην ΕΛ.ΑΣ, πλέον αυτές μειώνονται στις 948 και ανακατανέμονται 4.289 οργανικές θέσεις. 

Από τα πλέον βασικά σημεία εξοικονόμησης προσωπικού και ανασυγκρότησης είναι τα εξής:

Τα άμεσα προσδοκώμενα οφέλη έχουν να κάνουν με μείωση κατά 21% των συνολικού αριθμού των περιφερειακών Υπηρεσιών, την εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7%, οι οποίες θα κατανεμηθούν στις Υπηρεσίες βάσει των πραγματικών τους αναγκών και μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα λειτουργίας των Υπηρεσιών που συγχωνεύονται).

Από την εξοικονόμηση τουλάχιστον 700 αστυνομικών από την Υπηρεσίας Φύλαξης των VIP, νέοι αστυνομικοί στην πλειονότητά τους, θα μπορέσει άμεσα να ενισχυθεί τόσο η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όσο και οι δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και έτσι θα προκύψει 30-50 πρόσθετες Ομάδες ΟΠΚΕ που θα βγουν άμεσα στους δρόμους, άρα 1-2 παραπάνω ομάδες ΟΠΚΕ ανά 8ωρο.


Το μεγάλο στοίχημα είναι η Άμεση Δράση, όπου πέρα από την τμηματοποίησή της αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω από την ανανέωση και του στόλου της με 400 νέα οχήματα, τα οποία θα είναι σε θέση η ΕΛ.ΑΣ., όμως να παραγγείλει μετά από τουλάχιστον 6 μήνες. 




ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου