23.9.16

Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους : Έναρξη Μαθημάτων 2016-2017


Έτος Γέλιου και Κωμωδίας θα είναι το 2016-17 για το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους, που θα πραγματοποιεί τα τακτικά του μαθήματα κάθε Δευτέρα, ώρα 17:00 – και όχι κάθε Κυριακή,όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Το γέλιο, ως λειτουργία της καθημερινής μας ζωής δεν θεωρείται από τη λογοκρατούμενη κοινωνία μας  παράγοντας προόδου, κοινωνικής και οικονομικής ανάδειξης ή επιστημονικής ανέλιξης: Αντίθετα, ο σημερινός άνθρωπος θα πρέπει με βάση τα κυρίαρχα πρότυπα, να είναι σοβαρός και ορθολογιστής, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας κοινωνίας δομημένης πάνω στον άκρατο ανταγωνισμό.

‘Όμως,  όλοι οι μεγάλοι άνδρες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φύση, από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Ιπποκράτη και από τον Νίτσε μέχρι τον Φρόυντ, πιστεύουν ότι το γέλιο ανήκει στις βασικές ιδιότητες του ανθρώπου (οι άλλες δύο είναι η νόηση και η γλώσσα), που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα ζώα. Επίσης, σοβαρές μελέτες της εποχής μας θεωρούν το γέλιο ως βασικό μηχανισμό άμυνας του ανθρώπου σε δύο δυνάμεις που διαταράσσουν την ψυχοσωματική του υγεία: τον τρόμο και την οργή :

http://www.e-zine.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=186

Επειδή λοιπόν ο τρόμος και η οργή είναι στην ημερήσια διάταξη στις μέρες μας και καταπνίγουν τη διάθεση του σύγχρονου πολίτη να ορθοποδήσει και να αντιμετωπίσει νηφάλια τη ζωή του, το Θ.Ε.Α. θέτει ως θεματικό άξονα της νέας χρονιάς το γέλιο και την κωμωδία.

Η απόφαση αυτή εξ άλλου είναι και μια απάντηση σε πολλά σχετικά αιτήματα συμπολιτών μας.

Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση από το Θεατρικό Εργαστήρι.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 17:00

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΩΡΑ 17:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 6936887881 – 6974332585

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου