23.9.16

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου στο Κοτύλιο Αρκαδίας


Την Κυριακή 25/09/2016 θα γίνουν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου στο νέο Σιναϊτικό Μετόχι στο Κοτύλιο Δ.Ε. Γόρτυνος Δήμου Μεγαλόπολης, παρουσία του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου.  Το Σάββατο 24/09/2016 ώρα 5.30 θα τελεστεί η εσπερινή ακολουθία.

Προσκαλούνται όλοι οι ευσεβείς πιστοί του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν στο εξαιρετικό αυτό λατρευτικό γεγονός.

Ο  Εντεταλμένος Σύμβουλος  Γόρτυνος
Γιώτης Δημήτριος

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Σχολαρίου (πρώτου Πατριάρχου μετά την Άλωση), που έχει ανεγερθεί εντός σιναϊτικής ιδιοκτησίας στο Κοτύλιο Αρκαδίας (Δήμος Μεγαλοπόλεως).

Με την ολόθυμη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, την ένθερμη υποστήριξη και συνδρομή των τοπικών αρχών, καθώς και με την αμέριστη βοήθεια ευλαβών δωρητών, ο ναός και το πέριξ αυτού ησυχαστικό συγκρότημα ανεγείρονται για την εγκατάσταση μοναζουσών προερχομένων από το εμπερίστατο γυναικείο ησυχαστήριο της Φαράν, το οποίο ευρίσκεται στην Αίγυπτο (χερσόνησος του Σινά) και αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σινά (Αγίας Αικατερίνης).

Τα εγκαίνια, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Γόρτυνος, θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ο οποίος είναι και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σινά, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο (Εκκλησία της Αλβανίας), ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε Σιναΐτης μοναχός.

Την παραμονή (Σάββατο 24/9) το απόγευμα και ώρα 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός. Την Κυριακή (25/9) στις 7 πμ. θα ξεκινήσει η Ακολουθία του Όρθρου, και θα επακαλουθήσει (περί τις 8:45 πμ.) η πανηγυρική Ακολουθία των Εγκαινίων, και μετά ταύτα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την μετάβαση προσκυνητών από την Αθήνα με πούλμαν το πρωί της Κυριακής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Όρους Σινά (τηλ. 210-6454923).


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου