21.9.16

Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο Ναύπλιο

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της ‘Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, διοργανώνουν περιήγηση με ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.

Η δράση θα υλοποιηθεί την Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου με ώρα συνάντησης 11:00 π.μ. Στην περιήγηση θα συμμετέχει  το τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και μέλη των ποδηλατικών Συλλόγων της περιοχής.

Περιγραφή της διαδρομής: Συνάντηση μπροστά από το χώρο του Δημαρχείου στις 11:00 π.μ., παίρνουμε την Αμαλίας - Όθωνος, Δημ. Υψηλάντου, στρίβουμε δεξιά και συναντάμε την Μπουμπουλίνας, στρίβουμε αριστερά ακολουθούμε την Φαρμακοπουλών, στρίβουμε δεξιά στην Σταϊκοπούλου και συνεχίζουμε στην Θ. Κωστούρου μέχρι το πάρκινγκ του Ξενία. Επιστρέφουμε στην  Σταϊκοπούλου, περνάμε μέσα από τον πεζόδρομο, περνάμε στον Ναό Αγίου Σπυρίδωνα και μέσω της Παπανικολάου καταλήγουμε στην πύλη της Ξηράς.

Απαραίτητα: κατάλληλο ντύσιμο, εξοπλισμός ποδηλάτου, κράνος και καλή διάθεση.


Η περιήγηση απευθύνεται στους μαθητές/-τριες, στους γονείς και στους καθηγητές τους και θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή του Τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου. Επίσης παρούσα θα είναι η Τροχαία Ναυπλίου, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες.  


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου