21.8.16

Μουσική Βραδιά - Από το Ρομαντισμό στη Τζαζ, σήμερα στο Παράλιο Άστρος


Μουσική Βραδιά 

Σπύρος Μαρίνης (κλαρινέτο)
Νέλλη Σεμιτέκολο (πιάνο)

Κυριακή 21 Αυγούστου
Ευαγγελίστρια (προαύλιο), Παράλιο Άστρος Κυνουρίας
21:30 - Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγός: Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνδιοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Πρόγραμμα

C. Saint-Saëns Sonata in E flat major, Op. 167 (1921) 
1. Allegretto
2. Allegro animato
3. Lento
4. Molto allegro - Allegretto

F. Poulenc Sonata for clarinet & piano, FP 184 (1962) 14’
1. Allegro tristamente
2. Romanza
3. Allegro con fuoco

Διάλειμμα

R. Schumann Fantasiestücke, Op. 73 (1849) 
1. Zart und mit Ausdruck
2. Lebhaft, leicht
3. Rasch und mit Feuer

B. Kovacs Hommage Manuel de Falla (1994) 

B. Kovacs Hommage a Zoltan Kodaly (1994) 

B. Kovacs After You, Mr. Gershwin! (2012) 

----------------------------------------------------------------------------

Βιογραφικά

Ο Σπύρος Μαρίνης (Διδάκτορ – Κλαρινετίστας, γ. 1982) ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην ερμηνία κλαρινέτου στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία το 2008 με τίτλο Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή μέσα από κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2004, του απονέμεται το πτυχίο μουσικολογίας και ερμηνείας με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Το 2010, κερδίζει το Ειδικό Βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαρινέτου στο Τέξας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του με θέμα Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Κυριάκος Σφέτσας – Διπλοχρωμία. 
Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και μαθήματα κλαρινέτου με τους Béla Kovács (Ακαδημία του Liszt, Βουδαπέστη), Nicholas Cox, Linda Merrick, Anthony Houghton, Peryn Clement Evans και Ασημίνα Τσάμου. 

Έχει ηχογραφήσει έργα των Charles Camilleri και Adam Gorb και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Μάλτα, Αμερική, Ιταλία, Ολλανδία και Σουηδία. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό Πολύτονο καθώς και στο περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου. 

Έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής στο Μάντσεστερ της Βρετανίας (RNCM), στο σχολείο για μουσικά ταλέντα Chethams School of Music και στα μουσικά Γυμνάσια Λύκεια Παλλήνης και Πατρών. Από το 2011 διατηρεί τη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και διδάσκει κλαρινέτο στο Δημοτικό Ωδείο Άργους καθώς και στο Αρκαδικό Ωδείο. 

----------------------------------------------------------------------------


Η Νέλλη Σεμιτέκολο, γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (με καθηγήτριες τη Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη), απ’όπου πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον ΄Ερικ Τεν-Μπεργκ, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με την Αλίς Πάσκους. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου , με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου και στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας. Έχει δώσει Συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα Γρηγορίου, Καλομοίρη, Κουρουπού, Μικρούτσικου, Σκαλκώτα, Σφέτσα και Χρήστου. Σήμερα, διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Athenaeum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου