20.12.16

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Πιλάφι με κιμά και γιαούρτι


Υλικά Συνταγής

2 φλ. ρύζι
2 κ.σ. βούτυρο
5 φλ. νερό ή ζωμό κότας
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα κιμά
400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο (1 φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
10 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 συσκευασία ντοματάκια
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ να δέσει η σάλτσα του κιμά.


2. Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και όχι άσπρο από το άμυλο.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά έως ότου στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες.

4. Όταν γίνει, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και 1 κ.σ. γιαούρτι.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου