15.12.16

Δασκάλα μπαλάκι από Νέα Κίο - Σκαφιδάκι!


Μπαλαντέρ έχει καταντήσει μία από τις δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Σκαφιδακίου η οποία μετακινείται συχνά πυκνά και στο δημοτικό της Νέας Κίου. Έτσι λοιπόν στο Σκαφιδάκι το σχολείο από 4θέσιο που υποτίθεται ότι είναι ξαναγίνεται 3θέσιο με αποτέλεσμα την σύμτυξη τμημάτων, και το σχολείο της Νέας Κίου ξαναγίνεται 12θέσιο όπως κανονικά έπρεπε να είναι.

Το θέμα καταγγέλει με επιστολή της η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση_Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ» σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου στην αρχή της σχολικής χρονιάς (αρχές Σεπτέμβρη) καταφέραμε να ακυρώσουμε δίμηνη μετακίνηση-απόσπαση του διευθυντή ΠΕ Αργολίδας σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 ( ΠΥΣΠΕ Αργολίδας) από 4/θ σε 12/θ δημοτικό σχολείο για την κάλυψη λειτουργικού κενού και να προσληφθεί εκπαιδευτικός.

Για δεύτερη φορά ο διευθυντής ΠΕ Αργολίδας παραβιάζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της Ε κ ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου Σκαφιδακίου και έχει την εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ για κάθε έλλειψη εκπαιδευτικού που προκύπτει στο ΠΥΣΠΕ Αργολίδας και τη μετακινεί ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ! με δίμηνη απόσπαση "για τις ανάγκες της υπηρεσίας"από 3/θ Σκαφιδακιου (λειτουργικά 4/θ) στο 12/θεσιο δημοτικό σχολείο Ν. Κίου.

Καλούμε τον σύλλογο γονέων να αντιδράσει μπροστά στην παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών τους και στις δήθεν υποσχέσεις της διοίκησης για λειτουργία του 3/θ δημοτικού σχολείου Σκαφιδακιου ως 4/θ.

Καλούμε το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας άμεσα να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα της εκπαιδευτικού σύμφωνα και με το έγγραφο αίτημα που απέστειλε.

Καλούμε τον διευθυντή ΠΕ Αργολίδας από τη στιγμή που έχει πάρει απόφαση το 3/θ σχολείο να λειτουργήσει ως 4/θ σχολείο για το διδακτικό έτος 2016_17 να ισχύει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μπαλάκια να μετακινούνται κάθε δυο μήνες παραβιάζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα και διαιωνίζοντας την αδιοριστία των ανέργων συναδέλφων μας και παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας που μια τους διδάσκει ο υπεύθυνος τάξης και μια ο διευθυντής του σχολείου λόγω συμπτύξεων τμημάτων για κάλυψη λειτουργικών κενών σε άλλες σχολικές μονάδες.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών».


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου