12.12.16

Από την Νέα Κίο της Αργολίδας στο Νέο Μελί Μεγάρων ο 1ος αγώνας δρόμου Μικράς Ασίας


Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 22:00, δόθηκε η εκκίνηση από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο του 1ου «Αγώνα Δρόμου Μικράς Ασίας 2016» με αφετηρία την πλατεία Νέας Κίου Αργολίδας και τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο Ολυμπιονικών Μεγάρων το μεσημέρι της Κυριακής.

Η απόσταση των 104,5 χλμ καλύφθηκε με ολονύχτια προσπάθεια των 90 αθλητών που έλαβαν μέρος από όλη την Ελλάδα κάτω από δύσκολες συνθήκες δυνατού κρύου και υγρασίας. 

Σκοπός του αγώνα ο οποίος θα καθιερωθεί κάθε χρόνο είναι να ενωθούν αθλητικά, πολιτιστικά και ιστορικά δύο μικρασιάτικοι τόποι: η Νέα Κίος Αργολίδας και το Μελί Μεγάρων, δήλωσε στο Δίκτυο Μικρασιάτης ο Αντιδήμαρχος Μυκηνών Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος, ήταν ο πρώτος αγώνας, είδαμε τα λάθη μας και τις παραλήψεις  μας και την επόμενη χρονιά θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας με περισσότερους αθλητές και καλύτερη οργάνωση, δήλωσε ο εμπνευστής του αγώνα δρόμου  Σωτήρης Σωτηρίου, ο οποίος θέλησε να ενώσει τις δύο περιοχές που μεγάλωσε.












Στον τερματισμό του 1ου Δρόμου Μικράς Ασίας έφτασε και ο Κιώτης Στέλιος Τούμπας. Συγχαρητήρια!



Ο Πόντιος μαραθωνοδρόμος, Γιώργος Ζαχαριάδης γνωστός ως ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ (η δική μου ΑΕΚ) συμμετείχε στον 1ο Αγώνα δρόμου 104 χλμ Μικράς Ασίας, τρέχοντας με την παραδοσιακή Ποντιακή στολή.



Ο ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ δήλωσε στο Δίκτυο Μικρασιάτης, πως συμμετείχε με μεγάλη ευχαρίστηση στον αγώνα αυτό τιμώντας έτσι όλο το Προσφυγικό Στοιχείο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω την Ποντιακή στολή, τιμώντας κατά κάποιο τρόπο τους προγόνους μου. Για μένα  αυτός ο αγώνας, ήταν ένα ευλαβικό μνημόσυνο για τα άταφα κόκκαλα που έμειναν στις πατρίδες της Ανατολής αλλά και για τους υπόλοιπους που ήρθαν εδώ, δούλεψαν και πρόσφεραν στην Ελλάδα με την αγάπη τους ότι καλύτερο μπορούσαν.

Πάντα έχω μαζί μου σε όλους τους αγώνες δύο κιτρινόμαυρες σημαίες, μια του Πόντου και μια της αγαπημένης μου ΑΕΚ…

Ευχαριστώ πολύ όλους, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ήταν όλα όμορφα, χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, αλλά ήταν πρώτος αγώνας και όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια…»



ΠΗΓΗ: mikrasiatis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου