3.10.16

Εγκαινιάστηκε μόνιμη έκθεση παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος από το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βουλευτών, πολιτευτών, αλλά και προσωπικοτήτων της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, η τελετή των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος, στο Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας. 

Μετά από προσπάθειες χρόνων, έφτασε στην κτιριακή του ολοκλήρωση ο εκθεσιακός χώρος παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας. Το οικοδόμημα, αρχιτεκτονικό στολίδι του παρελθόντος, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό ευσεβώς και επιμελώς ανακαινισμένο. και έτσι ξεκίνησε η λειτουργία της μόνιμης έκθεσης παραδοσιακής ενδυμασίας – Βικτωρία Καρέλια, του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, στο παραδοσιακό κτίριο Πλεμματιά-Βογόπουλου. 

Από προχθές λοιπόν το απόγευμα μια νέα εστία πολιτισμού απέκτησε η Καλαμάτα δίνοντας ταυτόχρονα «συμβολικό νόημα στη σχέση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον» όσο και αν κάποιοι θέλουν αγνοούν το παρελθόν.








Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου