25.9.16

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν οι εκδηλώσεις της Άλωσης της Τριπολιτσάς


Με λαμπρότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Τρίπολη γιόρτασε την επέτειο των 195 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης και της πρωτεύουσας του Μοριά από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. 

Στην συνέχεια και στις σκάλες του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Βασιλείου υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 

Ακολούθως στο ναό του Αγίου Βασιλείου τελέστηκε επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του σεβασαμιωτάτου μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εσωτερικών, των βουλευτών, του δημάρχου Τρίπολης και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, καθώς και των λοιπών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών της Αρκαδίας και της Περιφέρειας, ενώ εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γεώργιο Πραχαλιά, τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών. 

Στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 
Πηγή: drt915.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου