30.8.16

Βραδιά τιμής για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας


Με ιδιαίτερη χαρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σας προσκαλεί στην τιμητική μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 μ.μ. 
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα μουσεία του νεότερου ελληνικού κράτους, αναβαθμίστηκε κτιριολογικά και μουσειολογικά μέσω του ΕΣΠΑ και λειτουργεί κανονικά για το κοινό από το Σεπτέμβριο του 2014.

Τον Απρίλιο του 2016 το Μουσείο τιμήθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Museum of the Year με τη διάκριση «Special Commendation 2016», ως ύψιστη διάκριση για εξέχοντα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η Μουσική εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης σε τραγούδια μεγάλων συνθετών με τους ακόλουθους συντελεστές:
Τραγούδι: Αργυρόπουλος Γεώργιος, Παπαντωνίου Παναγιώτης
Πιάνο: Μιχαλόπουλος Γεώργιος
Σαξόφωνο Άλτο: Χρονοπούλου Λίλα
Διεύθυνση Φιλαρμονικής: Κωστούρος Σωτήριος

Πριν τη μουσική εκδήλωση και ώρες 7-9 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν διαφωτιστικές περιηγήσεις για το κοινό από τους ανθρώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Η είσοδος στο χώρο του Μουσείου και στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2710-556540 (Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας) και 2710-225243 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας), καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: tegeamuseum.gr


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου