14.7.16

To «Wheeling 2 help» σε είκοσι ελληνικές πόλεις (ανάμεσα σ’ αυτές και η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, το Γύθειο και η Τρίπολη)


Το Wheeling 2 help, είναι μία πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων (Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, Θεοδώρα Μπίτση), που θα ποδηλατήσουν απ’ την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία. Θα περάσουν από είκοσι (20) ελληνικές πόλεις (ανάμεσα σ’ αυτές και η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, το Γύθειο και η Τρίπολη), οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις (αθλητικές, εθελοντικές, περιβαλλοντικές, κλπ) μέσα στις πόλεις. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης, θα «τρέξει» και μία καμπάνια, με στόχο να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ, με τα οποία και θα αγοραστούν 100 αμαξίδια που θα μοιραστούν από πέντε, σε κάθε πόλη που θα περάσουν.

Οι δωρεές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η επιλογή και η παραγγελία των αμαξιδίων έχει ήδη γίνει. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα, θα δοθούν στην Εθνική Παρα-ολυμπιακή ομάδα.

Τα αμαξίδια θα παραδίδονται στις πόλεις απ’ τους εθελοντές, όταν θα περνούν σε κάθε μία από αυτές. Με αφορμή αυτό, σκοπός είναι να οργανωθούν εορτές αθλητισμού και εθελοντισμού, σε κάθε πόλη. Στόχος είναι να βγει όσο το δυνατόν, περισσότερος κόσμος στους δρόμους ή τις πλατείες, να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.

Για την Τρίπολη, ο Δήμος (που θα είναι συνδιοργανωτής), παραχώρησε την Πλατεία Άρεως και η εκδήλωση θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Πέρα απ’ τις δράσεις που βιωματικά θα δείχνουν στα παιδιά, θα υπάρξουν ουκ ολίγα αθλητικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Θα οργανωθεί ποδηλατική βόλτα και επίδειξη αθλητικών και χορευτικών προγραμμάτων από γυμναστήρια. Θα γίνει επίδειξη πολεμικών τεχνών, θα οργανωθεί μίνι συναυλία απ’ το Μουσικό Σχολείο, θα παρουσιαστεί θεατρικό έργο από μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας.

Τον συντονισμό όλης της δράσης έχει αναλάβει η "5ΕΝΤΕ", μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, μέλη (Γιώργος Καραγιάννης, Στέφανος Παπαδόπουλος) της οποίας, παραχώρησαν χθες στην Τρίπολη, συνέντευξη Τύπου για το όλο πρότζεκτ.


ΠΗΓΗ: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου