1.2.17

Την Αργεντίνικη ταινία «Λευκός Ελέφαντας» προβάλει σήμερα ο Δον Κιχώτης


Την Aργεντίνικη κοινωνική ταινία «Λευκός Ελέφαντας» (2012) του Πάμπλο Τραπέρο θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) σήμερα Τετάρτη 1η Φλεβάρη.

Η προβολή ξεκινάει στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πλοκή:

Ο Τζούλιαν και ο Νικολά είναι δυο ιερείς που εργάζονται σε μια φτωχογειτονιά του Μπουένος Άιρες. Συμπαραστέκονται στην προσπάθεια των κατοίκων να κατασκευαστεί ένα νοσοκομείο στην περιοχή.  Ο Τζούλιαν, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις όποιες πολιτικές του διασυνδέσεις για να προχωρήσει η κατασκευή ενός νοσοκομείου, αλλά μπλέκονται σε μια βίαιη εξέγερση όταν, ύστερα από υπουργική απόφαση, οι εργασίες ανέγερσής του σταματούν.

Η ταινία καταγράφει τις σκοτεινές πτυχές της Αργεντίνικης κοινωνίας και αναφέρεται σε μία πραγματική ιστορία που έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1970, στην Αργεντινή, μας μεταφέρει στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις παραγκουπόλεις της.

Το φιλμ είναι ένα σκληρό, αλλά παράλληλα και ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα, το οποίο θέτει προβληματισμούς και ερωτήματα στον θεατή.



Y.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους. Άμεσες ανάγκες σε όσπρια και λάδι. Επίσης, συλλέγονται είδη ρουχισμού (κυρίως για παιδιά) τα οποία στη συνέχεια προωθούνται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου