7.10.16

Με χαρμόσυνες καμπάνες η Αργολίδα υποδέχθηκε την εκλογή του κ. Καλλίνικου ως νέου Μητροπολίτη Άρτης - Δηλώσεις βουλευτών Αργολίδας


Και ξαφνικά οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα...
Οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να ρωτούν ο ένας τον άλλον... Σε λίγο το καλό νέο για τον Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα... 

Μητροπολίτης Άρτης εξελέγη σήμερα από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος με 66 ψήφους έναντι 12 που έλαβε ο συνυποψήφιός του πρωτοσύγκελος Άρτης Θεολόγος Ντούβαλης.

Ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ίδιου Πανεπιστημίου.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου στις 28 Ιουλίου 1991 από τον μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β’, ο οποίος και τον χειροτόνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους διάκονο στις 18 Αυγούστου 1991 και πρεσβύτερο στις 13 Οκτωβρίου 1996. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη ως ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και συγγραφή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Μητροπόλεως και εποίησε ιερές ακολουθίες τοπικών της Αργολίδος Αγίων εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε βοηθό επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.


Σήμερα, 7 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε μητροπολίτη Άρτης.

Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξε Μητροπολίτη Άρτης.


Στη συνέχεια ο κ. Καλλίνικος έλαβε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τις ευχές των Μητροπολιτών, ενώ μετέβη στο Καθολικό της Μονής Πετράκη όπου ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, με την ανακοίνωση της εκλογής του, μέχρι πρότινος, Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου, ως νέου Μητροπολίτη Άρτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τον συμπατριώτη μας Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο Κορομπόκη για την εκλογή του ως νέου Μητροπολίτη Άρτας.

Στα νέα του, υψηλά, ποιμαντικά, καθήκοντα θα τον συνοδεύουν οι ευχές όλων των Αργολιδέων και η σκέψη μας θα είναι κοντά του.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του".


Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για την εκλογή ως Μητροπολίτη Άρτης του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Όπως όλοι οι Αργολιδείς, εύχομαι στον συμπατριώτη μας Σεβασμιότατο νέο Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο μακροημέρευση και κάθε επιτυχία με τη βοήθεια του Θεού στο ποιμαντικό έργο που αναλαμβάνει. Το στιγμιαίο συναίσθημα της λύπης που αποχαιρετάμε από την Επίδαυρο και την Αργολίδα έναν άξιο ιεράρχη που τόσα πολλά έχει προσφέρει στον τόπο μας, υπερκεράζει η μεγαλύτερη χαρά και η υπερηφάνειά μας που ο επίσκοπός μας αναλαμβάνει Θεία Χάριτι μια ακόμη μεγαλύτερη αποστολή".

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Με αφορμή την εκλογή του κ.κ. Καλλινίκου ως Μητροπολίτη Άρτης, ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«ΑΞΙΟΣ! Θεοφιλέστατε κκ Καλλίνικε, σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συνολική προσφορά σας στην περιοχή της Αργολίδας ως ιερέα και επισκόπου Επιδαύρου και τη σημαντική βοήθεια σας την χρονική περίοδο από την κοίμηση του μακαριστού κ. Ιακώβου έως την πλήρωση της θέσης από τον σεβασμιώτατο κ.κ. Νεκτάριο. Εύχομαι ο λόγος και το έργο σας να αποτελέσει οδηγό στις ζωές των πολιτών της Μητρόπολης Άρτας.


Οι ευχές και οι προσευχές των συμπατριωτών μας θα σας συνοδεύουν στην επιτυχία της αποστολής σας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου