7.10.16

Ξεκινά αύριο Σάββατο η «28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα»


Με «στρατιά» από ποδηλάτες, ισάριθμη με αυτή του Λεωνίδα, ξεκινά η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) το Σάββατο το πρωί από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας με τελικό προορισμό τη Σπάρτη.

Στα χνάρια του Φειδιππίδη, μέσα από τον κάμπο της Αργολίδας και τα βουνά της Αρκαδίας ερασιτέχνες ποδηλάτες που κατέκτησαν την πρόκριση γι’ αυτό τον άθλο, μαζί με επίσημους προσκεκλημένους, με διακεκριμένους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο αθλητές της ποδηλασίας, με διεθνής συμμετοχές από την Αγγλία, την Αμερική, το Μεξικό, την Κύπρο, τον Καναδά, την Ιταλία και την Ολλανδία θα δώσουν το παρών μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, θα τιμηθούν και θα τιμήσουν τις απονομές των αναμνηστικών επάθλων στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, το βράδυ του Σαββάτου.

Η αυλαία θα πέσει την επόμενη ημέρα - Κυριακή - με τον κλασικό αγώνα στο Ξηροκάμπι, που σύσσωμοι οι κάτοικοι της περιοχής, υποδέχονται πανηγυρικά αθλητές και διοργανωτές συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του διημέρου.

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, ευχαριστεί θερμά το Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό και το Νομικό πρόσωπο του Δήμου, τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, τον Σπαρτιατικό Αθλητικό Σύλλογο, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, τους εθελοντές και κάθε είδους συντελεστές και υποστηρικτές της διοργάνωσης και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της Σπάρτης, που για μια ακόμη χρονιά συνδράμουν και προβάλουν το αθλητικό ιδεώδες της ποδηλασίας, δίνουν ψυχή και υπόσταση στους κόπους αθλητών και διοργανωτών.Π.Ε.Π.Α.

Μουσική εκδήλωση για τους ποδηλάτες 
στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης με την ευκαιρία της «28ης Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας», που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, οργανώνει μουσική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Η μουσική εκδήλωση, με έντεχνο ελληνικό τραγούδι, θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. και μετά από αυτή, στις 9:30 μ.μ., θα λάβει χώρα η τελετή της απονομής των επάθλων στους διακριθέντες ποδηλάτες.

Ο τερματισμός των ποδηλατών θα γίνει στο Άγαλμα του Λεωνίδα, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, από τις 3:30 μ.μ. έως τις 7:45 μ.μ..

Στη φετινή Σπαρτακιάδα συμμετέχουν και οι συμπατριώτες μας, Καλκάνης Σταύρος, Λαμπρόπουλος Αγησίλαος, Μπουκουβάλας Στέφανος και οι Λάκωνες ομογενείς, Γιαννακάκης Ηλίας & Κυριακόπουλος Χρήστος.

Σε όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες ευχόμαστε καλό αγώνα και καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να δώσουν και σε αυτή την εκδήλωση το παρών.


H ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου