6.10.16

Σαν σήμερα στη μουσική...


1951: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και πιανίστας Kevin Cronin γεννήθηκε στο Έβανστον του Ιλινόις. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα REO Speedwagon. Έγραψε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, τα τραγούδια "Keep on Loving You" (1981) και "Can't Fight This Feeling" (1985).

1954: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός David Hidalgo γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι μέλος των συγκροτημάτων Los Lobos, Los Super Seven και Latin Playboys. Σαν μουσικός έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Bonnie Raitt, Crowded House, John Lee Hooker, Roy Orbison, Paul Simon, Bob Dylan.

1969: Κυκλοφορεί στην Αμερική από τους The Beatles, single που περιέχει τα τραγούδια "Something" και "Come Together". Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος που τραγούδι του George Harrison τυπώνεται στην πρώτη πλευρά ενός single. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου στις 25 Φεβρουαρίου του 1969 και είναι μέρος του άλμπουμ "Abbey Road" που κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1969. Το single έγινε χρυσό μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Το τραγούδι "Something" τα επόμενα χρόνια θα διασκευαστεί από πάνω από εκατό καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Elvis Presley, Shirley Bassey, Frank Sinatra, Tony Bennett, James Brown, Julio Iglesias, The Miracles, Eric Clapton και Joe Cocker. Είναι το πιο διασκευασμένο τραγούδι του συγκροτήματος μετά το "Yesterday".

1978: Ο Mick Jagger ζητάει συγνώμη από τον Αιδεσιμότατο Jesse Jackson για τους στίχους του τραγουδιού "Some Girls" αλλά αρνείται να αλλάξει τους στίχους "black girls just love to get (effed) all night long". Ο Jackson είχε χαρακτηρίσει το τραγούδι ρατσιστικό.


1985: Ο Αμερικανός ενορχηστρωτής και συνθέτης Nelson Riddle (Nelson Smock Riddle, Jr. 1921-1985) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από ασθένεια στο συκώτι. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Dean Martin, Judy Garland, Peggy Lee και Frank Sinatra, για τον οποίο ενορχήστρωσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Το 1974 κέρδισε βραβείο Όσκαρ για την μουσική στην ταινία "The Great Gatsby". Από το 1982 συνεργάστηκε στενά με την τραγουδίστρια Linda Ronstadt, με την οποία κέρδισε δύο βραβεία Grammy. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ενορχηστρωτές.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου