19.10.16

Επετειακές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου


Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια θα γιορταστεί αύριο στην Πύλο η 189η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν ανακοινώσει η Π.Ε. Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έχει ως εξής:

7.30 π.μ. Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση εωθινών και εθνικών εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

9.30 π.μ. Οι σημαίες της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας θα μεταφερθούν σε πομπή από το Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρση αυτών από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, παρισταμένων των εκπροσώπων Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και όλων των Αρχών του νομού.

10.15 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Θα ακολουθήσουν: 
Παράταξη στρατιωτικών αγημάτων, φιλαρμονικών ορχηστρών, μαθητών, οδηγών, ναυτοπροσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων στην κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων. 
Μετά το πέρας της δοξολογίας, μετάβαση του ιερού κλήρου, των επισήμων, των στρατιωτικών αγημάτων και του κοινού στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. 
Επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από μνημείο Τριών Ναυάρχων. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Τριών Ναυάρχων υπό των κ.κ.: α) Εκπροσώπου κυβέρνησης, β) εκπροσώπου Βουλής, γ) πρεσβευτών Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, δ) εκπροσώπου Ενόπλων Δυνάμεων, ε) αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, στ) δημάρχου Πύλου - Νέστορος, ζ) δημάρχου Μήλου, η) προέδρου ΠΕΔ Πελοποννήσου. 
Τήρηση ενός λεπτού σιγής. 
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Ελένη Βολονάκη, λέκτορα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

11.15 π.μ. Παρέλαση σχολείων, στρατιωτικών τμημάτων και πολιτιστικών συλλόγων.

11.45 π.μ. Συγκέντρωση εκπροσώπων πρεσβειών, Α/ΓΕΝ και Δήμου Πύλου-Νέστορος στον λιμενοβραχίονα, επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση χωριστά στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων από τους προαναφερόμενους.

1.30 μ.μ. Παράθεση γεύματος από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος στους επίσημους προσκεκλημένους.

5.40 μ.μ. Υποστολή σημαιών με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και μεταφορά τους στο Δημαρχείο.

6 μ.μ. Εθνικοί παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου.


ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου