19.10.16

20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας και εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου


H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.00’, θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης Αρκαδίας, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου. Μετά την Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ακολουθήσει Δεξίωση στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων. 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2016:
-Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεώργιου, περί ώρα 10:00’, στo Ναύπλιο και θα ακολουθήσει Δεξίωση στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
-Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, περί ώρα 10:10’, στην Κόρινθο και θα ακολουθήσει Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου.
-Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, περί ώρα 10.00’, στη Σπάρτη και θα ακολουθήσει Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης.
-Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, περί ώρα 09.00, στην Καλαμάτα και θα ακολουθήσει Δεξίωση στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου