20.9.16

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Η Δημοτική χορωδία Επιδαύρου ξεκινά τη νέα χορωδιακή χρονιά με διάθεση και δύναμη για δημιουργία. Μετά το θερινό της διάλειμμα ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και τα μέλη της (άξια συγχαρητηρίων για την επί σειρά ετών άοκνη και δημιουργική προσπάθειά τους) θα συναντηθούν τη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην επίσημη πρώτη της πρόβα και θα προγραμματίσουν τις καλλιτεχνικές δράσεις της νέας περιόδου.

Η περσινή καλλιτεχνική της πορεία ήταν σημαντική, με παρουσίες – συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή όσο και σε φεστιβάλ (Ναύπλιο-ARTIVA 2ο Διεθνές Χορωδιακό, Χορωδιακή συνάντηση Αργυρούπολης, Χορωδιακό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) απ’ όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές τόσο από ανθρώπους – γνώστες της χορωδιακής μουσικής αλλά και από τους ίδιους τους μαέστρους και τα μέλη χορωδιών όπου συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις. Επίσης, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την ετήσια καθιερωμένη συνάντηση χορωδιών στο Λυγουριό στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού της Αγίας Τριάδος, με σημαντικές χορωδιακές παρουσίες. Αποκορύφωμα της πορείας υπήρξε η παρουσίαση σε μεγάλο ακροατήριο του λαϊκού ορατορίου «Άξιον Εστί» των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου με πρωταγωνιστή το μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα, σε συνεργασία με το Μεικτό Πολυφωνικό σχήμα χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, ορχήστρας και το Βαγγέλη Ζερβόπουλο ως ψάλτη, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μαέστρου αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη. Η μεγάλη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ στα πλαίσια του 7ου Επιδαύριου Δρόμου, αποτέλεσε εφαλτήριο για την πραγματοποίηση εξίσου σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων στο μέλλον με βάση τη δημοτική χορωδία Επιδαύρου.


Τη νέα χρονιά η χορωδία απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε φίλους και φίλες, μικρούς και μεγάλους που έχουν τη διάθεση και επιθυμούν να μοιραστούν τα καλλιτεχνικά και κοινωνικά οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι. Η συμμετοχή είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως μουσικής ή χορωδιακής παιδείας. Η ένταξη στη χορωδιακή πράξη θα πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερο τρόπο για τον καθένα και με σημαντική στήριξη τουλάχιστον στα πρώτα στάδιά της. Οι πρόβες της χορωδίας είναι προγραμματισμένες κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Λυγουριού.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο μαέστρο της χορωδίας Θεοδόση Αντωνιάδη τηλ. 6936774018.


Η συμμετοχή στη χορωδία αποτελεί μέγιστη πολιτιστική, καλλιτεχνική και κοινωνική προσφορά στον τόπο αλλά και στον καθένα ξεχωριστά! Η Δημοτική χορωδία Επιδαύρου με τη συνεπή καλλιτεχνική της πορεία μεταφέρει το δημιουργικό της έργο εντός και εκτός συνόρων του Δήμου και καθίσταται πρέσβειρα μουσικού πολιτισμού της περιοχής της!

ΚΑΛΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου