6.8.16

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 6 Αυγούστου


258: Πεθαίνει ο Σίξτος Β, ελληνικής καταγωγής Πάπας της Ρώμης. Το όνομά του είναι παραφθορά του ελληνικού Ξυστός, που σημαίνει «γυαλισμένος».

1221: Πεθαίνει ο Ντόμινικ ντε Γκουθμάν, ο Άγιος Δομίνικος των καθολικών, ιδρυτής του τάγματος των Δομινικανών μοναχών.

1453: Πεθαίνει ο πάπας Καλίξτος Γ.



1619: Γεννιέται η Μπάρμπαρα Στρότσι, Ιταλίδα τραγουδίστρια της εποχής του πρώιμου μπαρόκ και από τις πρώτες γυναίκες συνθέτριες, που άφησε το στίγμα της στην ιστορία της μουσικής.



1765: Γεννιέται ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, αγωνιστής της επανάστασης του 1821 και πρωθυπουργός της Ελλάδας.

1766: Γεννιέται ο διακεκριμένος Άγγλος χημικός William Hyde Wollaston.

1806: Παραιτείται ο τελευταίος Ρωμαίος αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α γεγονός που σημαίνει το τέλος της Ιερής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1809: Γεννιέται ο ποιητής Άλφρεντ Τένισον.

1825: Η Βολιβία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.



1826: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικάει τους Τούρκους του Κιουταχή στο Χαϊδάρι.



1829: Κηρύσσεται η λήξη των εργασιών της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης του Άργους από τον Κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια. Θύμιζε έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ. Συλλόγου, μια και μοναδικό σχεδόν θέμα (και απολύτως μοναδικό για τα σοβαρά) των καθημερινών συνεδριάσεων της ήταν οι εκ των υστέρων εγκρίσεις των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καποδίστρια. Η μόνη άξια λόγου απόφαση ήταν η αντικατάσταση του Πανελληνίου με την Γερουσία. Το σημαντικότερο ιστορικό στοιχείο αυτής της Εθνοσυνέλευσης είναι η απάντηση προς τους αντιπροσώπους των «Συμμάχων Αυλών» για την τότε απογραφική κατάσταση της χώρας, αλλά και πριν την επανάσταση του 21 (συγκριτική απογραφή). Πληθυσμός, Εθνική σύνθεση, επαγγέλματα, οικονομικά στοιχεία κλπ. Ιδιαίτερα μέσα από τα τελευταία προκύπτουν αξιόλογα και πιστά αποδιδόμενα δομικά κοινωνικά στοιχεία.



1844: Σχηματίζεται η πρώτη (σχεδόν) κυβέρνηση που προκύπτει (σχεδόν) από εκλογές στην Ελλάδα. Οι εκλογές έγιναν σε εφαρμογή του Συντάγματος που είχε προκύψει από το κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου. Διεξήχθηκαν, ανάλογα τον τόπο, από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η απροκάλυπτη βία και νοθεία που αμνήστευσαν με Βασιλικό Διάταγμα. Πρώτο κόμμα ήταν το Ρωσικό του Ανδρέα Μεταξά με 55 έδρες, δεύτερο το Αγγλικό του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου με 28 έδρες και τελευταίο το Γαλλικό κόμμα (Μοσχόμαγκες όπως τους έλεγαν, από τους ένοπλους μπράβους που χρησιμοποιούσε) του Ιωάννη Κωλλέτη με 20 έδρες. Ο ευνοούμενος του παλατιού, Κωλέττης, παρά την εκλογική αποτυχία των μπράβων του, κατάφερε να πάρει αυτός την εντολή και σχημάτισε κυβέρνηση με την συνεργασία του Μεταξά. Αποδείχθηκε ότι ούτε αυτόν χρειαζόταν γιατί όταν παραιτήθηκε ο Μεταξάς, μετά την απόπειρα του Κωλέττη να καταργήσει το Σύνταγμα και διαλύθηκε η Γαλλορωσική συμμαχία, αυτό δεν στενοχώρησε τον Κωλέττη ο οποίος το σχολίασε με την ιστορική φράση: «Αν η βουλή έχασε την εμπιστοσύνη της προς εμένα, διατηρώ εγώ την εμπιστοσύνη μου προς τη βουλή». Η Βουλή όμως αρνήθηκε στην τετραμελή κυβέρνηση να ψηφίσει τον προυπολογισμό του 1847. Ο Όθων αναγκάστηκε να προκηρύξει εκλογές που ο Κωλλέττης και το Παλάτι καλύτερα προετοιμασμένοι τις κέρδισαν.

1844: Γεννιέται ο μηχανικός Τζέιμς Χένρι Γκρέιτχεντ.



1844: Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού τύπου αποστέλλεται στη σύνταξη των «TIMES» του Λονδίνου, αναγγέλλοντας τη γέννηση του πρίγκιπα Άλφρεντ.

1861: Το Λάγος της Νιγηρίας προσαρτάται στη Βρετανία.

1862: Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, το πολεμικό πλοίο των Νοτίων, CSS Arkansas βυθίζεται στο Μισισιπή, αφού πρώτα είχε υποστεί ζημιές από το κανονιοφόρο USS Essex, κοντά στην τοποθεσία Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.



1865: Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, αγωνιστής της Επανάστασης, διώκτης άλλων αγωνιστών, πολιτικός, διπλωμάτης, Πρωθυπουργός. Eίναι το πρόσωπο της εποχής εκείνης που έχει τύχει των μεγαλύτερων κατηγοριών και επαίνων, που είναι και τα δυο ολόσωστα. Ο πρίγκηψ ό,τι ευνοούσε τα συμφέροντά του και εξύψωνε τον εγωισμό του το προωθούσε στο έπακρο, ό,τι ερχόταν σε αντίθεση το πολεμούσε. Από αυτούς που η Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει σε αυτούς. Οργανωτής της άμυνας του Μεσολογγίου και πρωταγωνιστής στη πρώτη και δεύτερη πολιορκία του. Κυβερνητικός στον πρώτο εμφύλιο πόλεμο αλλά όχι εκδικητικός. Αρχηγός των δυνάμεων στην καταστροφή του Πέτα (έφταιγε για την διοργάνωση της εκστρατείας, όχι για την στρατιωτική ήττα). Εκφραστής των Αγγλικών συμφερόντων στην Ελλάδα (ιδρυτής του Αγγλικού κόμματος) και αυτός που έκανε τον Λόρδο Byron να ενδιαφερθεί για την Ελλάδα.

1868: Γεννιέται ο ποιητής Πολ Κλοντέλ

1880: Γεννιέται ο ηθοποιός Χανς Μόσερ



1881: Γεννιέται ο σκοτσέζος βιολόγος και φαρμακολόγος Αλέξανδρος Φλέμινγκ, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη. Για την επιτυχία του αυτή τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1945. (Θαν. 11/3/1955)


1890: Γίνεται η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με ηλεκτρική καρέκλα. Ο δολοφόνος Ουίλιαμ Κέμλερ εκτελείται με ηλεκτρική καρέκλα στις φυλακές Auburn της Ν. Υόρκης. Την είχαν κατασκευάσει δυο υπάλληλοι του Έντισον κατ’ εντολήν του και λειτουργούσε, όπως μέχρι σήμερα, με εναλλασσόμενο ρεύμα. Ήταν στα πλαίσια της δυσφημιστικής καμπάνιας του, για το εναλλασσόμενο ρεύμα κατά την διάρκεια του «πολέμου των ρευμάτων». Συνέχισε με δημόσιες θανατώσεις μεγάλων ζώων, για να δείξει πόσο επικίνδυνο ήταν. Τελικά και η ηλεκτρική καρέκλα παρέμεινε και διαδόθηκε σαν τρόπος εκτέλεσης και το εναλλασσόμενο ρεύμα καθιερώθηκε στην καθημερινή χρήση. Ο εφευρέτης του, Νίκολα Τέσλα πλήρωσε ακριβά αυτόν τον πόλεμο, ενώ ο χρηματοδότης του, George Westinghouse, έχτισε βιομηχανίες.

1900: Κινέζοι πρόσφυγες φτάνουν στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

1904: Γεννιέται ο Γιάννης Ντασσές, διάσημος ελληνοαιγύπτιος μόδιστρος τις δεκαετίες '40, '50 και '60. Οι δημιουργίες του ήταν κυρίως πτυχωτές τουαλέτες, κατασκευασμένες από μουσελίνα και σιφόν, επηρεασμένες από τα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά ενδύματα.

1904: Πεθαίνει ο Τσέχος κριτικός μουσικής Έντουαρντ Χάνσλικ.

1911: Γεννιέται η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, Λουσίλ Μπολ.

1912: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στην Αττική.



1913: Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Αριστίντ Μπριάν προτείνει στον Άγγλο ομόλογό του Κόμη Άσκουιθ την κατασκευή μιας σήραγγας 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Μάγχη.

1915: Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, η Βαρσοβία πέφτει στα χέρια των Γερμανών.

1917: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Μίτσαμ.



1921:  Πέθανε ο Δημήτριος Ράλλης, πανεπιστημιακός και πολιτικός, που διατέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.

1923: Ο Αλέξανδρος Ζαΐμης αποφασίζει να ηγηθεί εθνικού συνασπισμού ενόψει των εκλογών, ενώ ο Νικόλαος Πλαστήρας δηλώνει ότι, η Επανάσταση θα παρέδιδε την εξουσία σε κοινοβουλευτική κυβέρνηση.

1923: Η Ιταλία προσαρτά και επισήμως τα Δωδεκάνησα.



1926: Η Γουώρνερ Μπρος παρουσιάζει, με την ταινία Δον Ζουάν (με πρωταγωνιστή τον Τζον Μπάριμορ), το σύστημα ήχου για ταινίες Βίταφον. Ήταν το τελευταίο και πιο τέλειο σύστημα ήχου με χωριστή μονάδα αναπαραγωγής (δεν ήταν επάνω στο φιλμ αλλά σε δίσκο). Τους δίσκους (16′) τους έπαιζε πλατό γραμμοφώνου που τις στροφές (33 1/3 και αργότερα 78) τις έπαιρνε από το μοτέρ του προτζέκτορα ώστε να υπάρχει τέλειος συγχρονισμός. Ενώ ο ήχος ποιοτικά ήταν πολύ ανώτερος από αυτόν του σελουλόιντ, αλλά και από πλευράς έντασης επιτυγχάνονταν κάλυψη πολύ μεγαλύτερων αιθουσών, το πρόβλημα παρέμενε στον συγχρονισμό. Όταν κοβόταν το φιλμ, όσο τέλειο κι αν ήταν το μοντάζ του, λόγω του τρόπου λειτουργίας του συστήματος, εμφανιζόταν διαφορά μεταξύ εικόνας και ήχου. Ενώ το σύστημα είχε δημιουργηθεί για μεγάλου μήκους ταινίες, γνώρισε επιτυχίες και διήρκεσε περισσότερο (μέχρι το 1960 με συνεχείς βελτιώσεις) στα cartoons της εταιρείας. Τα δυο γνωστότερα απ’ αυτά ήταν τα Looney Tunes και Merrie Melodies.

1926: Η Γκέρντρουντ Έντερλε γίνεται η πρώτη γυναίκα που διασχίζει κολυμπώντας το στενό της Μάγχης.

1926: Ο Χάρι Χουντίνι δίνει τη μεγαλύτερη του παράσταση. Βρίσκεται επί 91 λεπτά σε μια δεξαμενή που είναι βυθισμένη στο νερό. Στο τέλος βγαίνει θριαμβευτικά.

1928: Γεννιέται ο συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai, Chung Se Yung.



1928: Γεννιέται ο Άντι Γουόρχολ, ο εμπνευστής της ποπ-αρτ.



1928: Γεννιέται ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας  Στέφανος Ληναίος (κατά κόσμον Διονύσιος Μυτιληναίος), στη Μεσσήνη. 

1931: Πεθαίνει ο μουσικός της τζαζ, Bix Beiderbecke

1932: Γεννιέται ο Βρετανός ζωγράφος, Howard Hodgkin.



1936: Ένα μόλις μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Josep Sunyol δολοφονείται από στρατιώτες του Franco κοντά στη Γουανταλαχάρα.

1939: Στην Ισπανία, 53 άτομα εκτελούνται ως συνωμότες μετά τη δολοφονία αξιωματικού του στρατού.

1940: Οι Ιταλοί εισβάλλουν στην Αίγυπτο και οι Βρετανοί στη Σομαλία.

1941: Το Τόκιο προσφέρεται να ενδώσει στις αμερικανικές απαιτήσεις στην Κίνα και την Ινδοκίνα, με αντάλλαγμα τη λήξη του παγώματος των αμερικανικών πιστώσεων.

1943: Γεννιέται ο δημιουργός του Domain Name System (DNS), Τζον Πόστελ.



1945: Το βομβαρδιστικό Enola Gay αφήνει την ατομική βόμβα (Little Boy) πάνω από την Χιροσίμα. Όταν αυτή φτάνει στα 580 μέτρα από το έδαφος εκρήγνυται και σκοτώνει ακαριαία 70.000 άτομα ενώ από την ραδιενέργεια πεθαίνουν μέχρι το Δεκέμβριο άλλοι 80.000. Από τα 6 kg U-235 που υπήρχαν στην βόμβα εξερράγησαν μόνο 600 με 860 mg λόγω του ατελούς σχεδιασμού της. Υπάρχουν θύματα της ραδιενέργειας που ζουν μέχρι σήμερα αλλά δημιουργούνται και νέα λόγω των γενετικών αλλοιώσεων που υπέστησαν οι πρόγονοί τους από την ραδιενέργεια. Τρεις ημέρες αργότερα θα ρίξουν και δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι.


1946: Πεθαίνει ο Τόνι Λατζέρι, παίκτης του μπέιζμπολ.

1948: Η Ολλανδέζα Fanny Blankers-Koen σε ηλικία 30 ετών γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (100μ σε 11.9, 200μ σε 24.4 80μ εμπόδια σε 11.2 και 4x100 σε 47.5).

1951: Η Βρετανία και η Περσία αρχίζουν συνομιλίες, με σκοπό τη διευθέτηση των μεταξύ τους διαφορών για το πετρέλαιο.

1960: Κατά τη διάρκεια της κουβανέζικης επανάστασης, η Κούβα μετά το εμπάργκο που της επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ, κρατικοποιεί όλες τις αμερικανικές αλλά και ξένες ιδιοκτησίες

1961: Ο Stirling Moss σημειώνει την 16η και τελευταία νίκη του στην Φόρμουλα 1 όταν κερδίζει το γερμανικό Grand Prix στην Νίρνμπουργκρινγκ.





1961: Η Μαρία Κάλλας παίζει εκπληκτικά τη «Μήδεια» στην Επίδαυρο. Θα επαναλάβει αργότερα τον ίδιο ρόλο στην ομώνυμη ταινία του Π. Π. Παζολίνι. 

1962: Η Τζαμάικα κερδίζει την ανεξαρτησία της μετά από 307 χρόνια βρετανικής κυριαρχίας. 



1970: Πεθαίνει ο Νίκος Τσιφόρος σατυρικός δημοσιογράφος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, συγγραφέας.

1970: Γεννιέται ο σκηνοθέτης Νάιτ Σιάμαλαν.

1972: Γεννιέται η Geraldine Estelle Halliwell, ένα από τα κορίτσια του ποπ συγκροτήματος "Spice Girls".



1973: Πεθαίνει ο Φουλγκένσιο Μπατίστα, δικτάτορας της Κούβας μεταξύ 1952 και 1959, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε φυγή μετά την κυριαρχία των επαναστατών υπό τον Φιντέλ Κάστρο.



1976: Το βράδυ της 6ης Αυγούστου 1976 το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Χόρα» παραβιάζει για πρώτη φορά την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το πρωί της 7ης Αυγούστου γίνεται η δεύτερη παραβίαση. Η κυβέρνηση Καραμανλή καταθέτει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ζητώντας την πολιτική καταδίκη της Τουρκίας και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Το «Χόρα» θα επιστρέψει στη Σμύρνη στις 17 Αυγούστου. Οι προσφυγές της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα.

1978: Πεθαίνει ο πάπας Παύλος ΣΤ.

1979: Πυρκαγιά καταστρέφει μεγάλη έκταση πευκόφυτης περιοχής στο Διόνυσο.

1982: Φτάνει στην Αθήνα ο πολιτικός υπεύθυνος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), Φαρούκ Καντούμι.

1984: Ο Carl Lewis κερδίζει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, όταν κατακτά την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος με 8.54.

1985: Συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα με την ατομική βόμβα και χιλιάδες άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα 14.000 θύματα της ιαπωνικής πόλης.

1989: Το έργο "Ω Καλκούτα!" κατεβαίνει από θέατρο της Νέας Υόρκης, μετά από 5.959 παραστάσεις.

1990: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζει ομόφωνα την επιβολή εμπορικού εμπάργκο κατά του Ιράκ, μετά την εισβολή του τελευταίου στο Κουβέιτ.



1991: Εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του ο άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που ανακάλυψε το WWW. Η διεύθυνσή του: http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας).



1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο δρόμο των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, και αναφωνεί «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στίβου που κατακτά η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1912 και την επιτυχία του Κώστα Τσικλητήρα στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς.

1992: Οι δήμαρχοι Μακεδονίας και Θράκης ζητούν να κλείσει το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, προκειμένου να διασφαλισθούν οι πληθυσμοί της περιοχής από τον πυρηνικό κίνδυνο.

1993: Ο Louis Freeh, τοποθετείται από την αμερικανική γερουσία διευθυντής του FBI.

1994: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται ο νομός Σάμου, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που αποτέφρωσε μεγάλες δασικές και αγροτικές περιοχές.

1995: Οι ΗΠΑ και το Βιετνάμ αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις, υπογράφοντας τα έγγραφα για το άνοιγμα της πρώτης, μετά το 1954, αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα αυτή.

1996: Η NASA ανακοινώνει ότι, μετά από μελέτη του μετεωρίτη ALH84001, ο οποίος εκτιμάται ότι, αποκόπηκε από τον Άρη, βρέθηκαν ίχνη πρωτόγονων μορφών ζωής

1996: 60.000 κόσμος υποδέχεται του Ολυμπιονίκες της Ατλάντα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που φέρνουν μαζί τους 4 χρυσά και 4 αργυρά μετάλλια.

1997: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράφει συμφωνία σύνδεσης με τα την Κατεχόμενη Κύπρου, που προβλέπει μερική ενσωμάτωσή τους στην Τουρκία στον οικονομικό, στρατιωτικό και διπλωματικό τομέα.

1998: Η Μόνικα Λιουίνσκι καταθέτει ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε ερωτική σχέση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.



1999: Πεθαίνει η λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελαρίου.

2001: Πεθαίνει ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Χόρχε Αμάντο.

2003: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται η μισή Ευρώπη. Στην Πορτογαλία, κόλαση φωτιάς καταστρέφει 3.300.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ 1.316 άτομα πεθαίνουν από τον καύσωνα. Στη Γαλλία, περίπου 3.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις υψηλές θερμοκρασίες και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας, Λουσιέν Αμπενχάιμ, παραιτείται. Επίσης, το κύμα καύσωνα σκοτώνει τουλάχιστον 100 άτομα στην Ιταλία και περίπου 2.000 στην Ισπανία.



2004: Πεθαίνει ο Ρικ Τζέιμς (James Ambrose Johnson jr), κορυφαίος μουσικός του funk



2012: Από το άθλημα της ιστιοπλοΐας έρχεται για την Κύπρο το πρώτο ιστορικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Παύλος Κοντίδης γράφει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, κατακτώντας στο Λονδίνο το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Laser.



2014: Πεθαίνει ο Βύρων Λεοντάρης, Έλληνας ποιητής της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς και δοκιμιογράφος.


2015: Πεθαίνει στα 89 χρόνια του, ο Κώστας Βίρβος, από τους σημαντικότερους στιχουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού. Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει λαϊκό ποιητή για το υψηλό επίπεδο των στίχων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου