25.8.16

«Κουντουριώτεια 2016» στην Ύδρα - Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων


Τα «Κουντουριώτεια» 

Τα «Κουντουριώτεια» είναι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος  Ύδρας τιμώντας τον Ήρωα και Ελευθερωτή του Αιγαίου και  των Βαλκανικών Πολέμων αλλά και Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, που γίνονται στο νησί γύρω στα τέλη Αυγούστου, υπάρχει πλήθος επισκεπτών, ενώ προσκαλούνται και παραβρίσκονται επίσημοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και της τέχνης.

Οι εκδηλώσεις των «Κουντουριώτειων» περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο με ξεναγήσεις στα Μουσεία του νησιού, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες κ.α.

Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων τελείται δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, επίκαιρη ομιλία στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Καθεδρικού Ναού και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα και κατόπιν στον Τάφο του Υδραίου Ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη. «Κουντουριώτεια 2016» - Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Φέτος οι εκδηλώσεις  «Κουντουριώτειων» θα αρχίσουν την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 με γενικό σημαιοστολισμό των δημόσιων, ιδιωτικών καταστημάτων και των πλοίων.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του σύγχρονου χορού από την ομάδα Ricean School of Dance.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 στις 11:30 στον Κάβο θα γίνει η υποδοχή του πολεμικού πλοίου που θα πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις. Το βράδυ και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Φωτεινή Δάρα στο λιμάνι του νησιού.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας και στις 10:30 στην Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού ο Πλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κ. Αντώνιος Καλκούνης θα εκφωνήσει επίκαιρη ομιλία με θέμα: "Ο Παύλος Κουντουριώτης και η προσφορά του". Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη που βρίσκεται στο λιμάνι της Ύδρας. Κατόπιν θα γίνει μετάβαση στον Τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και απόδοση Τιμών από το Πολεμικό Ναυτικό. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 12:00 με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Υδραίου ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση στην πλατεία Βότση.

ΠΗΓΗ: hydraspoliteia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου