29.7.16

Μπαίνει φυλακή και ο πατέρας;


Τροποποίηση ώστε να εξαιρούνται από τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης όσοι έχουν καταδικαστεί για κακουργηματική αποπλάνηση ανηλίκου έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, στη σχετική διάταξη που παρατείνει τις αποσυμφορητικές ρυθμίσεις. Μιλώντας στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «όλοι προβληματιστήκαμε ακούγοντας και στις ειδήσεις για ένα αποκρουστικό έγκλημα που έγινε κατά ανηλίκου τον τελευταίο καιρό», επισημαίνοντας ότι το είδος αυτών των πράξεων «πιστεύω ότι δικαιολογούν μια ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος παρατήρησε ότι τέτοιου είδους πράξεις θα πρέπει να εξαιρούνται από τις διατάξεις που αφορούν τόσο την υφ’ όρων απόλυση στο πλαίσιο των αποσυμφορητικών ρυθμίσεων όσο και την έξοδο με «βραχιολάκι».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, στην εκλογική περιφέρεια του οποίου συνέβη το περιστατικό του βιασμού του 12χρονου, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν τα όποια «παραθυράκια» υπάρχουν στον νόμο για τα εγκλήματα αυτά.

Σίγουρα μία δικαίωση για τον Γ. Ανδριανό, καθώς η επιλογή του να φέρει το θέμα στη βουλή έπιασε τόπο. Μένει να δούμε πότε θα τροποποιηθεί και τυπικά η σχετική διάταξη ώστε να οδηγηθεί και ο πα-τέρας πίσω από τα κάγκελα... 


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου