1.12.16

Σαν σήμερα 1η Δεκεμβρίου... στη μουσική


1944: Ο Αμερικανός ντράμερ και τραγουδοποιός John Densmore (John Paul Densmore) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Doors. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και την διάλυση του το 1973. Αμέσως μετά, παρέα με τον Robby Krieger, δημιούργησαν τους The Butts Band (1973-1975). Το 1993 το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπολοίπων μελών των The Doors, στο Rock and Roll Hall of Fame.


1945: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Bette Midler γεννήθηκε στην Χονολουλού της Χαβάης. Την αποκαλούν και The Divine Miss M. Στην σαραντάχρονη καριέρα της έχει προταθεί δύο φορές για βραβείο Όσκαρ, έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και ένα Tony Award. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως “The Rose” (1979), “Divine Madness” (1980), “Down and Out in Beverly Hills” (1986), “Big Business” (1988), “For the Boys” (1991), “The Stepford Wives” (2004) κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: “Boogie Woogie Bugle Boy”, “Old Cape Cod”, “The Rose”, “All I Need to Know”, “From a Distance”, “I’m Beautiful” κ.α.


1969: Ο Αμερικανός Blues τραγουδιστής και κιθαρίστας Magic Sam (Samuel Gene Maghett 1937-1969) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών στο Chicago του Illinois από καρδιακή προσβολή. Ήταν δημοφιλής για το τραγούδι του "High Heel Sneakers". Στην ταινία "The Blues Brothers" το τραγούδι "Sweet Home Chicago" είναι αφιερωμένο στον "late, great Magic Sam".


1968: Η Janis Joplin δίνει την τελευταία της συναυλία με τους Big Brother & the Holding Company στο Hunter College της Νέας Υόρκης. Το άλμπουμ "Cheap Thrills" που ηχογράφησε μαζί τους το 1968, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ηχογραφήματα της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco.

1979: Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου single τους "Anarchy In The U.K.", οι Sex Pistols εμφανίζονται σε πρωινή εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι της Μεγάλης Βρετανίας. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Bill Grundy, ο μπασίστας Glen Matlock λέει την λέξη 'f*ck'. Σαν αποτέλεσμα θα ακυρωθούν όλες οι συναυλίες που είχαν προγραμματίσει για την προώθηση του άλμπουμ τους...

2004: Η Marianne Faithfull καταρρέει στην σκηνή, κατά την διάρκεια συναυλίας της στο Μιλάνο. Η δημοφιλής τραγουδίστρια περιόδευε την Ευρώπη στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ της "Before The Poison". Οι γιατροί θα διαγνώσουν υπερκόπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου