27.11.16

Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥΤην τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. 

Στον  μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη.  

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από  τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου  Δημοσίας τάξεως Τζανέτο Φιλιππάκο, τους βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα,  Γιάννη Ανδριανό και Γιάννη Μανιάτη τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τάσσο Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόση Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου